MónTerrassa
Els Bombers atenen 236 avisos al Vallès Occidental la nit de Sant Joan

Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 20.00 hores d’ahir i fins a les 08.00 hores d’avui, un total de 1.291 serveis.

La major part d’aquests serveis ha estat per extinció d’incendis de vegetació, sobretot urbana, però també agrícola i forestal. Si bé l’any passat els Bombers van atendre 524 incendis d’aquest tipus durant la nit de revetlla, enguany se n’han atès 589.

A banda dels incendis de vegetació també s’han dut a terme actuacions als nuclis urbans, per apagar incendis de contenidors o mobiliari urbà.

El Vallès Occidental ha estat la comarca on més serveis s’han atès un total de 236 avisos, gairebé tots representaven incendis, ja siguin de vegetació com contenidors, vehicles o elements a l’interior d’habitatges.

Pel que fa als serveis més rellevants d’aquesta nit s’ha de destacar un foc de vegetació a les Botigues de Sitges (Garraf), l’avís del qual es va rebre a les 23.17 hores. L’incendi ha quedat controlat poc abans de la una de la matinada i ha mobilitzat 12 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat. Segons les estimacions inicials dels Bombers de la Generalitat hauria afectat 2 hectàrees de vegetació forestal.

D’altra banda, a Bonastre (Baix Penedès) un foc ha afectat una superfície estimada d’unes 3,5 hectàrees de vegetació en una zona boscosa. L’avís de l’alarma va entrar poc abans de dos quarts de dotze de la nit i ha activat 9 vehicles dels Bombers. Aquest incendi està controlat des de les 4 de la matinada i actualment hi treballen vuit dotacions terrestres dels Bombers.

A comarques lleidatanes, cal esmentar una actuació per incendi de vegetació de les dues de la matinada a Cervera (Segarra). Aquest foc, que ha afectat 2,5 hectàrees de vegetació agrícola, va quedar controlat en poc més d’una hora.

Pel que fa als serveis de la tarda d’ahir, 10 dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen remullant la superfície afectada en l’incendi d’Esparreguera (Baix Llobregat). Recordem que el foc, que es va declarar cap a dos quarts de sis a prop de la carretera B-231 i va obligar a tallar preventivament i per poca estona la circulació, està completament controlat. Segons les dades del Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada és de 6,5 hectàrees, 3,5 de vegetació forestal i 3 d’agrícola.

Nou comentari

Comparteix