MónTerrassa
Els alumnes més brillants de Terrassa reben el reconeixement de la ciutat
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha celebrat, aquest dimarts a la tarda, l’acte de reconeixement de la ciutat als i les alumnes amb “Distinció PAU” (Prova d’Accés a la Universitat) que atorga el Consell Interuniversitari de Catalunya als estudiants de Batxillerat de Catalunya que han obtingut en la fase general, una nota igual o superior a 9.

En l’acte, que ha tingut lloc a la sala d’actes del Vapor Universitari de Terrassa, hi han participat un total de 31 alumnes (22 noies i 9 nois). Ha estat dirigit per la periodista Marta Carreras i ha comptat amb la presencial de Pep Forn, regidor d’Universitats, Teresa Ciurana, regidora d’Educació, i Núria Marin, tinenta d’alcalde.

Teresa Ciurana, regidora d’Educació i Pep Forn, regidor d’Universitats, durant la presentació de l’acte | Ajuntament de Terrassa

Durant la seva intervenció, Forn ha donat la benvinguda als estudiants al món universitari. Ha explicat que estaria molt content de veure algun d’aquests estudiants cursant la universitat a Terrassa, una ciutat que aposta per la vida universitària. El regidor ha exposat que, en els darrers anys s’han demostrat dues tendències. La primera, que cada any hi ha mes alumnes amb més bones notes: “Hem passat de 15 a més de 30, senyal que les escoles estan fent bé la seva feina”. La segona, que cada vegada hi ha més noies que nois amb una nota tant alta.

Ciurana, per la seva part, ha felicitat entusiàsticament els alumnes pels seus resultats acadèmics, però els ha volgut recordar que el seu èxit és col·lectiu, ja que en aquest èxit hi ha col·laborat en major part els centres acadèmics. “El vostre talent ha brillat perquè heu tingut a prop gent que ha cregut en vosaltres i ha col·laborat en que el vostre talent i esforç tingui recompensa”, ha declarat.

Per finalitzar l’acte, Forn, Ciurana i Marin han lliurat els diplomes de reconeixement a tots els estudiants i centres escolars per la seva feina ben feta.

“És molt gratificant veure com et reconeixen la feina”

Ivet Morera és una de les 31 estudiants que ha rebut el reconeixement de la ciutat. Ha explicat que “és molt gratificant veure com et reconeixen la feina de manera oficial després de tants mesos de feina”. Han estat dos cursos molt durs per ella, però se sent satisfeta que el seu esforç hagi donat el seu fruit. Treure una nota tant alta va ser un fet inesperat: “Tenia la sensació que trauria un bon resultat, però mai hagués pensat que m’aniria tant bé”. Aquest any estudiarà Biotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ivet Morera, futura estudiant de Biotecnologia | Laura Gómez

“Treure aquesta nota va ser una sorpresa molt gran”

Tània Farnós també és una de les 31 estudiants amb millor nota de Terrassa. Per ella és tota una alegria que la ciutat reconegui el seu esforç. “És molt maco el que han fet”, ha declarat amb un somriure d’orella a orella. “Treure aquesta nota va ser una sorpresa molt gran, tot i que em vaig esforçar molt i en el fons ja m’esperava un bona resultat”, ha afegit. A l’igual que la Ivet, la Tània estudiarà la carrera de Biotecnologia, a l’Institut Químic de Sarrià.    

Tània Farnós, futura estudiant de Biotecnologia | Laura Gómez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa