El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha estat convidat per l’Agència de Residus del Govern de Catalunya a formar part del Comitè Estratègic del projecte europeu ‘Ecowaste 4 Food’, per a la prevenció del malbaratament alimentari.
El dia 17 de juliol al matí s’ha celebrat una reunió del Comitè en la qual s’han tractat diferents iniciatives existents a Catalunya per prevenir el malbaratament. El Vallès Occidental compta amb una important experiència amb els projectes Recooperem, que el Consorci porta a terme junt amb el Consell Comarcal a 15 escoles, i Acaba’t el Plat a Casa, que es desenvolupa als restaurants de la comarca.
Aquestes dues experiències de foment de l’aprofitament alimentari estan tenint una gran resposta per part dels agents implicats i es treballa per poder ampliar-les els propers mesos. És per aquest motiu que l’Agència de Residus, partner del projecte ECOWASTE4FOOD, ha escollit el Vallès Occidental com un dels territoris participants al Comitè Estratègic.