MónTerrassa
El Vallès condemna l’assassinat d’una dona a Santa Perpètua
  • CA
Els alcaldes de la comarca fent el minut de silenci per la mort d’una dona a mans de la seva exparella | CCVO

!--akiadsense-->

Just abans de la reunicó del Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental al Consell Comarcal s’ha realitzat un minut de silenci com a mostra de condemna per la mort aquesta matinada d’una dona a mans de la seva exparella a Santa Perpètua de Mogoda. Aquest ha estat el manifest que s’ha llegit:

“Malauradament, avui hem de lamentar la mort violenta d’una dona a Santa Perpètua de Mogoda a mans de la seva exparella, en un nou cas de violència masclista. Aquesta és la segona víctima del 2017 per violència masclista a Catalunya. Però no és un número més. És una dona que deixa enrere una vida, una família, uns fills. Una dona a qui un home, la seva exparella, li ha negat la vida.

La víctima tenia 34 anys. Aquest març n’hauria fet 35. I el seu marit tenia una ordre d’allunyament vigent de 500 metres des del novembre i al gener va ampliar-se a un quilòmetre. Tot i així, les mesures preventives han estat insuficients. Ahir a la nit no va poder salvar-se.

Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental volem mostrar el nostre rebuig frontal a qualsevol tipus de violència i la condemna absoluta davant un nou cas d’assassinat masclista que és una greu vulneració dels drets humans que atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.

La violència masclista suposa una opressió per les dones, però també per tot el conjunt de la societat. Hem de lluitar, encara més, per eradicar aquesta xacra social. Hem d’afrontar d’una vegada per totes aquest problema que tenim com a societat. Hem de poder donar resposta a les víctimes i poder actuar davant les actituds agressores i d’incitació a la violència. Hem de garantir l’atenció a totes aquelles dones que siguin o hagin estat víctimes de violència masclista, també afavorir el canvi a un model social igualitari a través d’accions de prevenció i sensibilització.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental vol reafirmar-se en el compromís i la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball cooperatiu que permetin construir conjuntament, amb altres institucions públiques, dinàmiques per eradicar definitivament la violència masclista”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa