MónTerrassa
El TC impedeix que la vacuna sigui obligatòria
  • CA

De moment, ni parlar-ne de la possibilitat que una vacuna sigui obligatòria. Així ho ha decidit el ple del Tribunal Constitucional per unanimitat arran del recurs presentat per la Moncloa contra la llei de Salut de Galícia que facultava les autoritats sanitàries autonòmiques a “imposar la vacunació obligatòria a la ciutadania gallega, a fi de controlar les malalties infeccioses transmissibles -qualsevol, no només el Covid-19- en situacions de greu risc per a la salut pública“. El TC va suspendre aquesta obligatorietat abans d’estudiar el recurs i ara la manté fins a resoldre el recurs. De la mateixa llei, n’ha aixecat la suspensió d’altres articles.

El ponent de la interlocutòria, el magistrat Andrés Ollero, entèn que la vacunació obligatòria no és una mesura preventiva prevista en la Llei Orgànica 3/1986, de mesures especials en matèria de salut pública. En aquest sentit, conclou que una vacuna obligatòria suposa una “intervenció corporal coactiva i practicada al marge de la voluntat del ciutadà”. De fet, destaca que si s’adopta aquesta mesura els gallecs s’haurien de sotmetre a la vacunació amb l’avís de poder ser sancionats, en cas de negativa injustificada a vacunar-se.

Per tant, si es tramita el recurs sense la suspensió, els gallecs es veurien “compromesos a perjudicis certs i efectius que poden resultar irreparables o de difícil reparació, en la mesura que la vacunació pot imposar-se en contra de la voluntat del ciutadà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa