MónTerrassa
El satèl·lit d’un institut de Barcelona representarà Catalunya al CanSat
  • CA

Després de la jornada de llançaments de petits satèl·lits, que va tenir lloc el passat 27 de març al BCN Drone Centre de Moià, i de la presentació online de tots els projectes el passat dissabte 10 d’abril, el jurat del primer Cansat que es celebra a Catalunya ha valorat els projectes participants i ha atorgat el primer premi a l’equip CatSat, de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell de Barcelona. Els quatre estudiants de 3er d’ESO que el composen representaran Catalunya a la final estatal, que es celebrarà a Granada al mes de juliol.

Dani Marco, Director General del Departament de Polítiques Digitals i Administració Públiques de la Generalitat de Catalunya, ha estat l’encarregat de lliurar el diploma de guanyador del primer CanSat català a l’equip CatSat en el decurs d’un acte que va tenir lloc el dimecres dia 28 d’abril a l’auditori 1 de l’Escola Superior d’Enginyeries Aeroespacial i Aidiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech (UPC).

CatSat està composat per quatre estudiants de 3er d’ESO de l’Institut Escola Artístic Oriol Martorell, de Barcelona. La seva mentora, Mònica Roca, explica que “ha estat una experiència fascinant en molts sentits; gràcies a aquesta iniciativa d’ESERO i l’Agència Espacial Europea, els  estudiants han viscut una aventura no només tecnològica, sinó humana i amb un extraordinari valor formatiu, perquè han hagut d’aprendre,  desenvolupar i posar a la pràctica moltes habilitats més enllà del disseny del satèl·lit. Amb el premi que els hi ha donat i la participació a la final estatal de Granada posem la cirereta al pastís. Tanmateix, el premi realment ha estat poder participar en aquesta iniciativa. De manera que moltes gràcies a l’ESEIAAT de la UPC, molt especialment al seu professor David González, que ha estat al capdavant de tot,  i a tots els col·laboradors que ho han fet possible.”

El jurat encarregat d’avaluar els projectes estava format, per part de la Generalitat de Catalunya, per Francesc Rambla, responsable del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Secretaria de Polítiques Digitals; Toni Garcia, del Departament d’Ensenyament, i Rossana Fernández, del Consorci d’Educació de Barcelona. Per part de la UPC, el professor i sotsdirector de l’ESEIAAT David Gonzalez, i Magda Escorsa, estudiant del màster universitari en Enginyeria Aeronàutica de la UPC que s’imparteix a l’ESEIAAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa