MónTerrassa
El PSC creu que hi ha eines per tenir més parc d’habitatge social
  • CA
Noel Duque i Lluïsa Melgares | PSC

!--akiadsense-->

La regidora del Grup Municipal Socialista a Terrassa Lluïsa Melgares ha presentat una proposta de resolució que contempla l’aplicació de la nova Llei 4/2016, que permet als ajuntaments iniciar tràmits d’expropiació temporal d’habitatges de grans tenidors.

El Grup Municipal del PSC portarà aquesta proposta al proper ple municipal d’aquest dijous. El text demana l’aplicació amb urgència de la nova Llei 4/2016 que, segons ha explicat “suposa una nova eina que ens permetrà ampliar el parc d’habitatge social a la nostra ciutat. La normativa recull que els ajuntaments, després d’un període d’un mes i si no s’arriba a cap acord amb el gran tenidor, podem iniciar els tràmits per l’expropiació temporal d’una vivenda perquè aquesta passi a complir una funció social”.

Així, la Llei preveu l’expropiació d’un habitatge per un temps que pot anar d’entre quatre a deu anys. Segons ha explicat Melgares, a més d’ampliar l’oferta de lloguer social “una demanada molt clara a Terrassa i que necessita resposta, aquesta Llei també ens permetrà posar ordre. A la nostra ciutat, com en moltes altres, hi ha vivendes buides i/o ocupades, moltes d’aquestes ocupacions compten amb la complicitat de les entitats, que ni regulen la situació de les famílies i tampoc s’ocupen de les seves responsabilitats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa