Amb motiu de la celebració del Dia Europeu dels Parcs i de la Setmana de la Natura, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona organitza diverses activitats gratuïtes adreçades a tots els públics, entre el 22 de maig i el 5 de juny. Entre les activitats programades hi ha passejades guiades, matinals festives, tallers, exposicions, conferències o activitats de sensibilització al voltant de la natura. Amb el Dia Europeu dels Parcs comença també la Setmana de la Natura, que es clou el 5 de juny amb el Dia Mundial del Medi Ambient, organitzada des del 2017 per la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

Entre les activitats programades aquest cap de setmana, per les quals cal inscripció prèvia, dissabte 22 de maig hi ha itineraris sobre pedra tosca i les abelles de l’Obac, un concert de Dos x Quatre o una “recicletada” pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, observació de la fauna marina del Garraf, al Parc del Garraf, o una acció de recollida de deixalles al Parc de la Serralada Litoral. També  diumenge 23 de maig hi programes sessions de descobertes de paisatges, fauna, flora, tallers familiars, sortides i rutes guiades així com la Matinal de Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina, o una sessió a Olivella per conèixer els cavalls del Parc del Garraf amb la Fundació Miranda, o una passejada guiada per conèixer la geologia del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, o un passeig ornitològic per diferents ecosistemes del Parc de la Serralada de Marina.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades i en tots els casos se seguirà el protocol de mesures que imposa la situació motivada per la COVID-19. Al calendari de la xarxa de Parcs Naturals es poden consultar totes les activitats per dates i la forma per apuntar-s’hi.

Nou comentari