L’Escola de natura i formació de La Muntada situada a de la vall d’Horta, a Sant Llorenç Savall, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, ha presentat la primera producció de vi en aquest espai de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona. El nou vi, que porta per nom “5 quarteres” com homenatge al poeta Joan Oliver (Pere Quart) vinculat a aquest espai, serà comercialitzat i distribuït a través de la cooperativa d’integració social L’Olivera i que també participa com a soci en aquest projecte.

A la presentació hi ha assistit el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, així com la filla del poeta, Sílvia Oller juntament amb l’alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez i diferents membres de Cuina Vallès i el programa Parc a taula.

La importància de la recuperació d’aquest territori per a la producció de vi amb la implantació de nous ceps, té una rellevància destacada ja que permet una activitat agrícola i també econòmica per aquest territori. En aquest sentit, el diputat Jesús Calderer ha destacat la voluntat de la Diputació de Barcelona de donar suport a iniciatives com aquesta en els seus espais naturals, i reforçar el manteniment de l’activitat agrícola que contribueix a mantenir vius aquests territoris.

L’alcalde de Sant Llorenç Savall també ha manifestat la seva satisfacció en la recuperació d’aquests terrenys per l’agricultura i concretament la vinya, i que mostra el que s’havia produït fa anys en aquest mateix espai. L’alcalde també ha volgut destacar la recuperació que s’ha produït després del gran incendi forestal que patí aquest espai l’any 2003, i que en aquells moments va deixar una amarga sensació de frustració i d’abandonament d’aquest paratge que d’altar banda, es tant meravellós i inoblidable.

Per al seva part, el responsable de la Masia de la Muntada, Adrià Garriga, que també és una escola de natura equipament de formació del Parc Natural, ha destacat que aquest és un projecte de recuperació de vinya i el que s’ha intentat és buscar cinc quarteres, cinc trossos de terra, amb cinc varietats tradicionals de raïm com són el picapoll, l’ull de llebre, el samsó, el sumoll i la garnatxa. Aquesta vinya, que ocupa una extensió de sis hectàrees del total de 20 ha que té la finca, es treballa ecològicament i amb una ànima social a través de la cooperativa L’Olivera.

Presentació el diumenge 28 de maig

Aquest projecte es presentarà al públic en general amb una jornada de portes obertes el diumenge 28 de maig, en la que hi haurà diferents activitats sobre la producció vinícola del Parc. El mateix diumenge 28, a les 12 h, al Marquet de les Roques, situat en el mateix espai de la vall d’Horta i que fou residència del poeta Pere Quart, acollirà una edició del programa Poesia als Parcs, en el que hi participarà el cantautor Roger Mas, que farà un recital de poemes recollits en el seu darrer llibre El dolor de la bellesa.

deo

Nou comentari