MónTerrassa
El nou bisbe de Terrassa besa el Lignum Crucis, una relíquia de Jesucrist
  • CA

El nou bisbe de Terrassa, Salvador Cristau i Coll ja ha besat el Lignum Crucis i que conté la relíquia de la Creu de Nostre Senyor Jesucrist. Eren quats d’onze d’aquest matí d’aquest dissabte, 5 de febrer de 2022, una data que ara ja passarà a la història de l’Església diocessana. El Lignum Crucis ha estat restaurat expressament per tenir-lo en perfecte estat en aquest acte solemne de presa de possessió i inici del ministeri del nou bisbe egarenc.

La jornada ha començat a les 10 passades. I amb canvis molt rellevants d’última hora. El Nunci del Papa, Bernardito Auza, la principal figura de l’Església Catòlica que havia d’estar present a l’acte, finalment no ha pogut assistir perquè es troba a l’estranger i no ha tingut temps d’arribar per problemes tècnics. Ell ha delegat en el cardenal de Barcelona Joan Josep Omella, que ha estat qui ha presentat Salvador Cristau i qui li ha donat possessió. El ritus està ben marcat en una institució amb 2.000 amnys d’història.

Omella,Cristau i Saiz/Cristóbal Castro

El cardenal Joan Josep Omella i el Bisbe electe de Terrassa, Salvador Cristau, s’han vist primer a l’entrada de la Catedral. El clergat ha sortit a l’atri a rebre el seu nou pastor diocesà. El nou bisbe ha besat el Lignum crucis que li ha presentat Fidel Catalán, rector del Sant Esperit. Seguidament, s’ha aspergit amb aigua beneïda.

La jornada ha continuat amb l’entrada solemne a l’Església Catedral i basílica del Sant Esperit, pel passadís central les autoritats i per les portes laterals la resta de la gent, mentre sonava la marxa pontifícia. Seguidament, s’han dirigit a la Capella del Santíssim, on ha tingut lloc un moment de pregària en silenci, per passar més tard a la sagristia de la Catedral i allà, davant el Col·legi de Consultors, el nou bisbe ha fet Professió de fe i el jurament del càrrec.

La presa de possessió ha comptat amb la presència de més de 20 bisbes de tot l’Estat -se’n van convidar 90- i els abats dels monestirs de Poblet i de Montserrat, Octavi Vilà i Manel Gasch, respectivament. S’hi han sumat uns 130 preveres i diaques de la diòcesi de Terrassa i membres d’altres confessions religioses. En total, la catedral s’ha omplert amb unes 480 persones. En els bancs n’hi poden seure 540, però la festa es va preparar amb la premisa de tenir només un 70 per cent de l’aforament per les mesures de lluita contra la pandèmia de Covid-19. I s’ha mantingut malgrat poder arribar al 100 per 100. A cada banc hi seuen tres persones -llevat de famílies, que poden ser més-. També s’ha habilitat una pantalla gegant i seients a la Capella del Santíssim. Fidel Catalán va recordar que en un concert de l’any 1994 es van arribar a encabir 3.000 persones a la catedral del Sant Esperit. En aquesta ocasió, només ppden accedir-hi els que tene una invitació. Des de fa dies, tot està preparat per un dia marcat a la diòcesi egarenca, que ja té 18 anys i que estrena bisbe. Si es retira als 75 anys, no es trigarà massa a veure el tercer.

Entrada a la catedral

Tots els bisbes presents

Joan Josep Card. Omella Omella, arquebisbe metropolità de Barcelona

Salvador Cristau, Bisbe electe

Josep Àngel Saiz Meneses, arquebisbe metropolità de Sevilla

Lluís Card. Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona

Joan Planellas Barnosell, arquebisbe metropolità de Tarragona

Joan-Enric Vives i Sicília, arquebisbe-bisbe d’Urgell

Luís Argüello, Secretari General de la CEE

Romà Casanova, bisbe de Vic

Demetrio Fernández González, bisbe de Córdoba

Salvador Giménez, bisbe de Lleida

Joan Piris, bisbe emèrit de Lleida

Enrique Benavent, bisbe de Tortosa

Agustín Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat

Francesc Pardo Artigas, bisbe de Girona

Francesc Conesa, bisbe de Menorca i bisbe electe de Solsona

Javier Salinas Viñals, bisbe auxiliar València

Arturo Pablo Ros Murgadas, bisbe auxiliar València

Jesús Vidal Chamorro, bisbe auxiliar Madrid

Javier Vilanova Pellisa, bisbe auxiliar Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa