MónTerrassa
El Govern rep la clau del pis de Bankia a Terrassa destinat a lloguer social
  • CA

El Govern ha rebut avui un nou lliurament de claus d’habitatges cedits per l’entitat bancària Bankia per destinar-los a lloguer social. Es tracta de 63 pisos previstos en el marc del conveni signat entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya de la Generalitat i Bankia. En l’acord, l’entitat bancària es comprometia a lliurar al Govern 230 habitatges amb una dotació econòmica de més de 160.000 euros, per ajudar a cobrir el lloguer social de les famílies amb més dificultats econòmiques. Amb l’entrega d’avui, ja són 200 els habitatges cedits previstos en el conveni.

La cessió dels habitatges ha tingut lloc a l’Ajuntament de Mollerussa, ja que 6 dels habitatges estan localitzats en aquest municipi, i l’ha presidit la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs. La consellera ha remarcat que amb aquests 63 immobles s’arriba pràcticament a completar l’acord signat i ha avançat que el Govern i l’entitat estan treballant perquè hi pugui haver un nou conveni. “Satisfà veure que avancem de manera ferma amb aquests convenis que contribueixen a assolir un dels objectius que ens hem marcat des del Govern, que és ampliar el parc públic d’habitatge destinat a lloguer social i atendre famílies i persones que es troben en risc d’exclusió residencial”, ha apuntat Borràs.

En aquest sentit, Meritxell Borràs ha recordat que la Generalitat ha signat convenis amb diverses entitats financeres per la cessió de 3.660 pisos, uns acords que evidencien que“la funció social de l’habitatge és un valor que avui tothom té molt assumit al país”. La consellera ha vaticinat millors resultats de les polítiques d’habitatge si es manté la col·laboració: “Amb l’esforç conjunt de les administracions i les entitats financeres serà més fàcil fer front a les dificultats en aquest àmbit”.

En l’acte d’avui, també hi ha participat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la directora del departament de Recuperacions de la direcció Territorial de Bankia de Catalunya, Lídia Balaciart. L’alcalde ha celebrat aquesta cessió “perquè es podrà donar resposta a les demandes d’habitatge del municipi i sortida als casos d’emergència que tenim damunt la taula”. També ha explicat que l’Ajuntament ja té 64 contractes de lloguer social vigents i una setantena de famílies en espera per accedir-hi.

Balaciart, de la seva banda, ha posat l’accent en la tasca de Bankia per pal·liar les dificultats de les persones més vulnerables per accedir a l’habitatge, a través dels pisos que destina a lloguer social. També ha avançat que l’entitat i el Govern estan treballant per ampliar el conveni del 2014, que amb la cessió d’avui gairebé s’ha complert.

A l’acte hi han assistit, a més, el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; la cap del Servei Territorial d’Habitatge a Lleida, Cristina Casol; el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i alcalde de Sidamon, Josep M. Huguet, i el director de zona de Bankia Tarragona-Lleida, Saturno Mourelo.

Les cessions, una manera efectiva de fer front a l’emergència

Els pisos cedits per lloguer social han d’estar situats en algun dels 72 municipis que l’Agència ha detectat que tenen una demanda més elevada. Dels 63 habitatges lliurats avui per Bankia, 21 estan ubicats a la demarcació de Barcelona (a Barcelona ciutat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Sabadell, Terrassa (un), Tordera, Vilafranca del Penedès i Vilanova del Camí); 10 a Girona (a Girona ciutat, Olot, Banyoles, Palafrugell, Palamós i Salt); 9 a Lleida (a Lleida ciutat i a Mollerussa), i 23 a Tarragona (a Tarragona ciutat, Reus, Amposta i Tortosa).

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, continua treballant per aconseguir que les entitats financeres que disposen d’habitatges els en cedeixin per poder destinar-los a lloguer social i, d’aquesta manera, pal·liar la necessitat d’habitatge que hi ha en molts municipis del territori.

Aquest sistema permet augmentar el parc públic disponible de manera més ràpida que mitjançant altres vies, com podria ser la promoció d’habitatges de nova construcció i, per tant, dóna una resposta més efectiva a les situacions d’emergència. Alhora, és econòmicament compatible amb la situació financera de la Generalitat, garanteix la funció social dels habitatges buits o ocupats i permet la coresponsabilitat del sector financer en la lluita contra el risc

d’exclusió social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa