MónTerrassa
El Govern demana de nou incloure Terrassa en el toc de queda
  • CA

El Govern demana ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés la mesura a la majoria de poblacions. La nova resolució, que el TSJC igualment ha d’avalar, prohibeix els desplaçaments entre la 1 h i les 6 h als municipis de més de 5.000 habitants amb una IA7 igual o superior a 250 casos i als de més de 20.000 amb una IA7 superior a 125. En total, serien 62 municipis afectats, entre els quals Terrassa i les altres grans ciutats. El Govern considera la mesura proposada “proporcionada” per controlar la cinquena onada, segons diu en un comunicat.

S’exclouen d’aquesta prohibició desplaçaments de caràcter essencial, que cal justificar adequadament. Amb la limitació de la mobilitat nocturna és pretén reduir les interaccions socials que es produeixen en horari nocturn atès que són les més freqüentades per les franges d’edat amb major incidència de la malaltia actualment i, en conseqüència, evitar situacions de contacte de risc, tenint en compte que en relació amb aquestes franges la cobertura vacunal és encara insuficient.

La resolució apel·la un informe de l’Agència de Salut Pública que incideix en què és necessari i està justificat, com a mesura de salut pública, amb l’objectiu de disminuir la circulació i transmissió del virus i el nombre de casos i les hospitalitzacions, ampliar la mesura del confinament nocturn a aquells municipis de més de 20.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada (IA) superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies. També el document “Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de COVID-19” aprovat en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en la seva versió actualitzada de 2 de juny de 2021, estableix que una IA de casos diagnosticats els darrers 7 dies superior a 125 casos per 100.000 habitants és un indicador de valoració de risc molt alt.

La resolució també conté, entre d’altres, aquelles mesures que afectant drets fonamentals han estat avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la seva Interlocutòria de 19 de maig de 2021,  i pel que a la restricció a la mobilitat nocturna, de les 01.00 hores a les 06.00 hores, determina que s’aplica a aquells municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa