MónTerrassa
El Consell Municipal de la Infància i Adolescència de Terrassa fa balanç del curs escolar
  • CA

El Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) va celebrar aquest dijous a la tarda el Plenari de cloenda del curs escolar 2020-2021. En aquest acte, els consellers i conselleres van presentar al Govern municipal la feina feta en compliment de l’encàrrec rebut d’Alcaldia i la resta de temes treballats durant el curs. A l’acte, que va tenir lloc al pati de l’Institut Can Roca, van assistir la regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, i regidors i regidores dels serveis relacionats amb els temes treballats pel consell durant el curs: la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana; la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; i el regidor de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero. A més d’exposar la feina feta en les successives trobades i activitats del curs, representants del consell van llegir davant els membres del Govern tres manifestos recollint les seves aportacions.

El CMIAT desenvolupa la seva activitat durant el curs en reunions mensuals de cada districte. La majoria de districtes (2, 3, 4, 5 i 7) ha reprès en aquest curs l’encàrrec d’Alcaldia de 2020, que no es va poder dur a terme per la situació sanitària. L’encàrrec consistia a preparar una campanya de sensibilització sobre residus i reciclatge i sobre camins escolars i mobilitat sostenible. Per la seva banda, el Districte 1 ha treballat aspectes relacionats amb l’espai públic i el Districte 6 ha abordat el tema del racisme.

El resultat de la feina dels diferents districtes, presentat durant el plenari, ha estat el següent:
– Districte 1: mapa virtual marcant els punts més complicats en la mobilitat cap a les escoles i instituts.
– Districte 2: joc en línia (Kahoot) per conèixer i promoure la mobilitat sostenible a Terrassa.
– Districte 3 i 7: elaboració d’un rap en col·laboració del raper Mohi Lee.

– Districte 4: jornada de neteja de residus en col·laboració amb l’entitat terrassenca “Terrassa Lliure de Plàstics”.
– Districte 5: cartells per difondre i sensibilitzar sobre el reciclatge i la protecció del medi ambient.
– Districte 6: un guió per sensibilitzar i reflexionar sobre el racisme a través d’un curtmetratge o vídeo.

Una única trobada presencial en tot el curs

La situació provocada per la Covid-19 ha incidit directament en el funcionament del CMIAT, igual que el curs passat. Les reunions s’han fet de forma telemàtica. El Plenari ha estat l’única trobada presencial del curs. Enguany, a més de les trobades mensuals, durant el mes d’abril, tots els districtes van participar en trobades virtuals amb entitats i amb serveis de l’Ajuntament, per tal d’aprofundir en el coneixement dels temes que estaven treballant. Una altra activitat afegida aquest curs ha estat la participació dels membres del consell en la fase de diagnosi del Pla Local d’Infància i Adolescència de Terrassa, responent una enquesta sobre el dret de representació i de participació de la infància a la ciutat.

La regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, va felicitar els amics i amigues del consell per la feina feta i ha agraït la seva implicació: «Ha estat un curs especial, un curs difícil, però hi heu posat ganes, hi heu posat il·lusió i hi heu posat empenta. Ara, més que mai, cal agrair la tasca que feu, la força de voluntat i la implicació que heu demostrat. Sou un orgull per a Terrassa i un exemple per a molts adults». L’acte va finalitzar amb tots els membres del consell cantant «No tenim un planeta de recanvi», el rap creat pel raper terrassenc Mohi Lee i els amics i amigues del consell dels districtes 3 i 7.

Plenari del Consell Municipal d’Infants i Adolescents | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa