MónTerrassa
El Consell d’Entitats carrega contra la filtració de l’informe i defensa la Síndica

Espai Drets, juntament amb el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana, ha volgut sortir en defensa de la Síndica de Greuges de Terrassa després que tingués lloc la “filtració” d’un informe amb motiu d’una denúncia a la Bústia Ètica. La denúncia alertava d’una presumpta condcta, per part d’un càrrec electe (membre de l’equip de govern) contrària als principis ètics en l’adjudicació d’un contracte de prestació de serveis municipals.

La Sindicatura Municipal de Greuges va emetre un informe en què es conclou que sí existeix una conducta contrària als principis i regles ètiques i de bon govern i proposava les mesures de millora en la gestió pública formulant la recomanacions
pertinents. Des d’Espais Drets subratllen que tot aquest procediment es fa, “en la més absoluta discreció, i només intervé la persona investigada”. L’entitat acusa a un dels partits polític de la Comissió de ser el responsable de la filtració, “és evident que hi ha hagut una actuació interessada i política amb mala fe en lloc de la utilització correcte, democràtica i equitativa de les pròpies normes que aprova el Ple de l’Ajuntament”, lamenten.

Davant d’aquests fets, el Consell d’Entitats-Espai Drets vol, en primer lloc, “rebutjar” aquests comportaments “indignes” , com són les “filtracions” o conductes poc ètiques dels responsables polítics, que “no ajuden a construir un societat lliure i avançada”, ni una “ciutat dels drets” i a la vegada donar el màxim suport pel treball “excel·lent” que ha fet, una vegada més, la Síndica de Greuges, aplicant els Principis de congruència, necessitat, proporcionalitat, celeritat, eficàcia i economia procedimental, i respectant el principi de màxima reserva. “No acceptarem que es vulgui, de forma negligent i interessada, tacar la tasca de la persona que ajuda a garantir amb eficàcia els Drets Humans a la ciutat de Terrassa”, recalquen.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa