MónTerrassa
El CAP Terrassa Sud recupera l’atenció pediàtrica

MútuaTerrassa reprèn l’atenció pediàtrica al CAP Terrassa Sud. L’entitat ha comunicat que a partir del pròxim dilluns, 2 de maig, el Centre d’Atenció Primària de l’avinguda Santa Eulàlia recupera el servei de cura als pacients pediàtrics. La represa comptarà amb la mateixa dotació de professionals -4 facultatius i 3 professionals d’infermeria- que hi havia abans de l’aturada -a causa de la pandèmia de la Covid-19 i la posterior reestructuració obligada-. La franja horària en què es prestarà el servei serà la mateixa que correspon a l’obertura del centre, és a dir, de dilluns a divendres, de 8 a 20 hores.

D’altra banda, MútuaTerrassa també informa que al CAP Oest es continuarà oferint l’activitat pediàtrica pels infants assignats a aquest centre i també del CAP Rambla. Així mateix, manifesten que des del CatSalut, l’Ajuntament de Terrassa i MútuaTerrassa s’està acabant de definir el que acabarà sent el servei d’Atenció Primària que l’entitat té assignada a la ciutat de Terrassa.

Jornades Científiques a MútuaTerrassa

La Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa organitza la I edició de les Jornades Científiques MútuaTerrassa amb l’objectiu de promocionar la recerca i la innovació científica i fer-la accessible a la participació de la societat civil i d’altres actors, públics i privats. Sota el títol “ConsolideM Talent” i amb el pretext d’aconseguir el major impacte possible, es desenvoluparan durant dos dies -els propers 5 i 6 de maig- a l’Edifici Docent de l’entitat i estaran obertes a tots els professionals sanitaris i a la societat en general.

Amb el propòsit de dinamitzar les jornades, s’estructuraran en 3 blocs que inclouran la vintena de presentacions seleccionades. Totes elles es desenvoluparan mitjançant la modalitat elevator pitch -una fórmula que afavoreix la concisió i l’accessibilitat de les exposicions-. Un bloc abordarà nous projectes de recerca i d’innovació que, per la seva potencialitat, és previst que determinin algunes de les principals línies de recerca en el decurs dels propers cinc anys. 

El segon bloc serà el relatiu als principals projectes actualment en actiu finançats per organismes públics. Finalment, en el darrer bloc s’hi exposaran alguns dels articles científics més rellevants publicats en revistes de prestigi en els darrers dos anys. En les tres categories s’atorgaran distincions a les presentacions més ben valorades. Totes les propostes recullen la principal activitat dels grups de recerca de l’entitat i compten amb una important repercussió científica.

A més, les jornades incorporaran tres sessions plenàries a les quals han estat convidats a presentar experts de reconegut prestigi. En aquest sentit, la Dra. Beatriz Bellosillo, cap de secció de biologia molecular del servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital del Mar, protagonitzarà la primera sota el títol “Next Generation Sequencing (NGS) en càncer” i estarà presentada pel Dr. Carles Pericay, cap del servei d’Oncologia de l’HUMT. El Dr. Ricard Ramos, director de la càtedra de Robòtica de l’Hospital Universitari de Bellvitge, pronunciarà la segona, la qual porta per títol “Robòtica i salut” i en aquest cas serà el Dr. Sergi Call, cap clínic del servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT, qui la presentarà. La Dra. Carol Garcia-Vidal, consultora del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic de Barcelona, serà l’encarregada de la darrera sessió plenària, la qual es titula “Intel·ligència artificial aplicada a la medicina” i serà presentada per la Dra. Esther Calbo, directora de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa.

El lliurament de les beques anuals de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa -que enguany compta amb un total de 10 beques atorgades en diferents modalitats- així com el resum final de les jornades, a càrrec de Josep Rull, responsable del Compromís Verd de l’entitat, serviran com a cloenda de la I edició de les Jornades Científiques MútuaTerrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa