MónTerrassa
El 75% dels contagiats durant la cinquena onada tenen menys de 40 anys

La directora adjunta del Centre de Coordinació d’Alertas i Emergències Sanitàries (CCAES), María José Sierra, ha assenyalat que fins al 75% dels casos de Covid-19 que s’estan diagnosticant durant la cinquena onada té menys de 40 anys. En roda de premsa aquest dilluns, en substitució de Fernando Simón, Sierra ha advertit que “els casos continuen augmentant” en tota Espanya. D’aquesta manera, set comunitats autònomes estan per sobre d’una incidència de 500, principalment a Catalunya, Castella i Lleó i Navarra, que es troben per sobre de 800.

Malgrat que ha assenyalat que els majors de 40 anys tenen unes incidències “molt inferiors”, l’epidemiòloga ha advertit que “la incidència està augmentant en tots els grups d’edat”. A més, l’augment dels contagis pot generar “xifres preocupants” en ingressos hospitalaris, segons Sierra.

En aquest context, ha alertat que s’ha produït un 65% d’augment en l’ocupació de llits hospitalaris en l’última setmana i del 45 per cent en les unitats de vigilància intensiva (UCI). “Encara que la velocitat d’ascens dels casos està disminuint, seguim en un moment molt delicat en el qual tots hauríem de tenir molta precaució. El virus continua circulant d’una forma àmplia. Tenim una circulació de virus important en aquest moment”, ha resumit Sierra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa