MónTerrassa
Un egarenc, a la cúpula mundial dels salesians
  • CA
Joan-Lluís Playà i Morera
Joan-Lluís Playà i Morera | Josep Ballbè

!--akiadsense-->

La pandèmia del Coronavirus no pot -en cap cas- ofegar una notícia. Molt em plau fer saber que el terrassenc Joan-Lluís Playà i Morera (salesià) acaba désser nomenat “Delegat mundial del Rector Major per la família salesiana”.

La notícia sha produït fa tan sols quatre dies, en acabar la reunió del Consell General de lorde. Fou el proppassat dia 8 que el màxim superior daquesta congregació religiosa -present als cinc continents- ho va fer públic: lasturià Àngel Fernàndez Artime ocupa aquest càrrec des del 24 de març de 2014, quan fou escollit pel seu Capítol general.

Conec en Joan-Lluís de fa 60 anys. Vàrem ésser companys descola, als salesians de Terrassa i als de Girona (al barri de Pont Major). De bon principi, el certifico com a persona íntegra, culta, compromesa, intel·ligent i vocacionalment bolcada en la via de Dom Bosco.

A Terrassa, els Playà són prou coneguts. No endebades el seu germà Josep i lesposa Alba Cardona (q.e.p.d.) regentaven una parada de fruita i verdures al Mercat de la Independència. La seva tenacitat va aconseguir recuperar la devoció de Sant Galderic, a nivell local. Cada any, als volts de la seva diada (16 doctubre) la parròquia de Sant Josep acull una celebració eucarística ben reeixida en el seu honor. Tot plegat gràcies a la bona predisposició del seu rector, el bon amic Jordi Fàbregas.

En Joan-Lluís va néixer lany 1947, essent ordenat prevere als trenta anys, després dobtenir la llicenciatura en teologia moral, per la Facultat de Barcelona. Al llarg de la seva dilatada trajectòria, ha passat -entre daltres- per Sant Vicenç dels Horts, Girona, Mataró, Terrassa, Andorra, Barcelona-Rocafort i Escoles professionals salesianes “Sant Joan Bosco” de Bacelona-Sarrià.

Daquesta darrera casa -sens dubte, el millor centre, en la seva especialitat, de tot el principat- en fou director . Un “vaixell” duna envergadura mastodòntica, amb tot un ventall dofertes destudi (mecànica, automoció, electricitat, disseny, publicacions impreses i multimedia, robòtica, sistemes de telecomunicació, etcètera). Alhora, un referent ferm de feina eficient i perfecta pel sector de la formació professional (F.P). A més a més, dins del seu curriculum no podem obviar les seves facetes de coordinador destudis i/o pastoral, formador daspirants i novicis, vicari provincial, coordinador inspectorial descoles i delegat de formació i comunicació, assistent de les VDB (voluntàries de Dom Bosco) i dels CDB (ejn la vessant masculina). De fa aproximadament cinc anys, resideix a Roma, on fins ara exercia de secretari de la regió del Mediterrani. Allí, els salesians hi tenen la “Casa generalícia”, des que la van traslladar de lantiga Torino (lany 1972).

La resta de grans congregacions religioses tenien la seu central ben a prop del Vaticà. Per tant, malgrat els origens del fundador al Piamonte, tot feia pensar que –tard o dhora– optarien pel canvi, com així va ésser. De ben segur que la nova responsabilitat den Joan-Lluís el durà a viatjar al llarg de tot el planeta. Per allí on passi, deixarà lempremta del seu carisma i la fermesa de les pròpies conviccions. Un altre segell que també farà palès serà el seu profund “terrassenquisme”. Mai no oblidarà les seves arrels… Com jo tampoc no ho faré tot recordant perfectament la fesomia i bonhomia dels seus pares, la casa pairal dels quals estava a tocar del burot (a la cruïlla de les carreteres. de Martorell i Olesa). Llarga vida a lamic Joan-Lluís i força èxits en aquesta nova dinàmica que li ha estat encarregada !!! No decebrà ningú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa