MónTerrassa
Terrassa publica una Guia de lectura contra l’assetjament escolar

Terrassa ha publicat una Guia de lectura contra l’assetjament escolar. Ha estat elaborada de forma conjunta per la Policia Municipal de Terrassa i treballadors de la Biblioteca Central de Terrassa, en una acció que ha estat presentada aquest dijous, dia 13 d’abril, en el marc de la III Jornada de sensibilització contra l’assetjament escolar.

L’esdeveniment enguany ha portat el lema de «Passem a l’Acció», i s’ha celebrat a la sala d’actes de la Biblioteca Central de Terrassa (BCT). Ha comptat amb un total de 120 assistents, entre professorat i professionals relacionats amb l’àmbit educatiu per a la sensibilització contra l’assetjament escolar, així com agents de Policies Locals de municipis d’arreu de Catalunya, com Sant Quirze, Sitges o Sant Joan Despí, i agents de Mossos d’Esquadra. L’acte ha estat organitzat per la mateixa Policia Municipal de Terrassa, a través de la seva Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat (UMEC), i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa.

Recomanacions per a professors, famílies i infants

A la jornada d’aquest dijous hi han participat, amb diverses conferències i dinàmiques relacionades amb adquirir eines i recursos per combatre l’assetjament escolar, l’educadora emocional, escriptora i investigadora, Cristina Gutiérrez-Lestón, el pedagog, animador sociocultural i expert en investigació pedagògica, Francesc Esteban Amat, la responsable de la secció infantil de la BCT, Marta Martí, i representants del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT). L’Intendent Major de Policia Municipal Terrassa, Antoni Flores, i la directora del Servei d’Educació, Teresa Buch, han estat els encarregats de donar la benvinguda al més d’un centenar d’assistents.

La nova Guia de lectura contra l’assetjament ha estat una de les principals novetats, i està dirigida no només a la comunitat educativa i professionals de l’entorn educatiu, sinó també a famílies i als propis infants. Es tracta de recomanacions distribuïdes per edats o col·lectius, i permeten fer una ullada a totes les publicacions que tenen l’assetjament com a temàtica principal. Podeu consultar-la en les dues imatges que adjuntem a continuació:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa