MónTerrassa
Terrassa dedica 160.000€ a la igualtat d’oportunitats educatives
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha obert la convocatòria als ajuts a la igualtat d’oportunitats educatives per al curs 2022-2023, a través dels serveis d’Educació, amb una dotació econòmica de 160.000€. Amb aquests ajuts, que s’adrecen aproximadament a un centenar de centres educatius que podran optar-hi, el govern municipal vol ajudar en la lluita contra la segregació escolar alhora que “avançar en l’estratègia per a augmentar l’èxit educatiu a la ciutat”, apunten en un comunicat.

Prop d’un centenar de centres podran optar als ajuts: Els centres de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària (de 3 a 17 anys) tan públic com concertats, les escoles concertades d’educació especial, i les escoles d’infantil i primària públiques d’altres municipis amb alumnat resident a Terrassa -Roc Blanc de Viladecavalls i Pilarín Bayés de Sant Quirze del Vallès-.

Com es distribueixen els ajuts a la igualtat d’oportunitats educatives?

Per tercer any consecutiu, els ajuts es distribuiran entre els centres que presentin sol·licitud de manera proporcional al percentatge d’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per raons socioeconòmiques i culturals que hi hagi a cada centre.

Per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana, “aquests ajuts són una més de les diferents eines a l’abast de l’Ajuntament per lluitar contra la segregació escolar”. “Es tracta d’aportar un extra als centres que més recursos necessiten, per ajudar-los a fer front a la dificultat afegida que representa un major percentatge d’alumnat nouvingut o vulnerable”, exposa.

Avançar en l’èxit educatiu a Terrassa

Les escoles poden tramitar la sol·licitud dels ajuts fins al proper dilluns 3 d’octubre. La sol·licitud l’ha d’aprovar i signar el Consell Escolar del centre. Amb aquests ajuts, el Govern municipal vol “avançar en la seva estratègia per a augmentar l’èxit educatiu a la ciutat, basada en una escolarització equilibrada i en el foment de les oportunitats educatives dins i fora de l’horari escolar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa