MónTerrassa
Neix a Terrassa una associació de famílies amb fills amb altes capacitats

Terrassa compta amb la primera associació de famílies amb infants amb altes capacitats. Aquest dimarts passat, dia 14 de març, va ser el Dia Mundial de les Altes Capacitats i aprofitant l’avinentesa va néixer oficialment l’AFACT. Ha estat una iniciativa sorgida d’un grup de famílies que tenen fills i filles amb unes característiques cognitives diferents de la resta de la població. Els membres fundadors són l’Eli, la Marta, la Sònia, en Raúl i l’Anna, els quals van decidir iniciar els tràmits burocràtics per formalitzar l’entitat. No son els únics, son molts més.

La idea però és continuar creixent i per això han obert un compte a Instagram en el qual es donen a conèixer i animen a d’altres famílies amb les mateixes circumstàncies facin pinya i s’uneixin. “Volem compartir, volem créixer juntes i volem gaudir dels fills i filles amb AACC”. I per això han habilitat un correu electrònic on la ciutadania s’hi pot adreçar demanant informació: [email protected]

Objectius de l’associació AFACT

Per ara, han exposat quins son els motius i reptes que com a nova associació es plantegen i perquè creuen que poden ser d’utilitat. En primer lloc, un dels principals objectius és fer el pas de donar-se a conèixer a les institucions i centres que puguin ser de suport. Amb aquest pas es pretén també compartir experiències. En segon lloc, i molt important, hi ha la necessitat de “donar visibilitat a les característiques i necessitats que tenen aquests nenes i nenes”, perquè l’AFACT vol ser sinònim de “informació”.

Però no només es faran coses de cara enfora, també de cara endins. Per això l’associació de famílies creu que pot ser una bona eina per “donar-nos suport en la criança i en el creixement”, i subratllen que un dels principis rectors és “ser xarxa”. Finalment, la idea és organitzar activitats, trobades i esdeveniments on les famílies que tenen infants amb AACC s’ho passin bé, socialitzin i es diverteixin.

Què son les Altes Capacitats?

La UDAC, Unitat d’Atenció a les Altes Capacitats explica que els nens i nenes amb AACC es caracteritzen per tenir un potencial intel·lectual i una capacitat per l’aprenentatge molt superior a la mitjana, per això són persones que requereixen una sèrie de mesures educatives diferenciades per tal que el seu desenvolupament cognitiu i emocional sigui satisfactori. Parlen de nens superdotats, aquells que tenen una gran capacitat intel·lectual en gairebé totes les àrees de coneixement, a més a més, són persones enginyoses i creatives; però també d’aquells que tenen “talent” en una àrea concreta (matemàtic, musical, esportiu, verbal, etc). I, hi ha també els infants amb precocitat intel·lectual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa