MónTerrassa
Ja es poden sol·licitar les beques menjador a Terrassa per al curs 2023-24

A partir de dilluns, dia 24 d’abril, ja es poden realitzar els tràmits per accedir a les beques menjador per al curs 2023-24. La presentació de les sol·licituds als ajuts econòmics es farà de forma telemàtica, i s’allargarà fins al dia 12 de maig, inclòs.

Paral·lelament, des de dilluns, l’Ajuntament de Terrassa enviarà a les famílies que van demanar l’ajut durant aquest curs escolar un missatge de text (SMS) al telèfon mòbil amb un ellaç de l’esborrany de l’ajut, el qual caldrà revisar de forma detallada i validar-lo, en cas que totes les dades siguin correctes, per poder accedir de nou a la subvenció. Aquelles famílies que vulguin presentar alguna esmena a l’esborrany (per dades incorrectes o perquè ha canviat la situació econòmica), s’haurà de fer a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa clicant aquí.

Per la seva part, les famílies que vulguin tramitar una nova sol·licitud d’ajut per al menjador, ja sigui perquè no han rebut l’esborrany o perquè no n’eren beneficiàries durant aquest curs, ho podran fer a partir de dilluns, 24 d’abril, i fins el 12 de maig, a través del formulari que també trobaran a la Seu Electrònica. En els casos de noves sol·licituds, serà necessari presentar la següent documentació: DNI, passaport o NIE de l’infant sol·licitant i de les persones progenitores o tutores, així com el número d’identificació de l’alumne/a (IDALU). En cas que les persones progenitores estiguin separades, també caldrà presentar el conveni de regulació amb la pensió d’aliments o compensatòria establerta. Així mateix, també caldrà la presentació de documentació acreditativa en casos d’acolliment legal o en situacions de violència masclista.

Per fer el tràmit, és necessari disposar de l’IdCAT mòbil. En cas de necessitar suport o orientació, es pot demanar cita prèvia del 24 d’abril al 12 de maig de forma presencial als Punts d’Orientació Social o de forma telefònica a l’Oficina de Prestacions Socials.

Ajuts del servei menjador del 70% al 100%

Aquests ajuts, que atorga la Generalitat de Catalunya a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental, cobreixen des del 70% fins a la totalitat del preu del menjador establert, segons els barems de l’escola pública. Un cop es comuniqui la resolució per a cada família, l’Ajuntament de Terrassa pot complementar fins el 100% els ajuts de totes aquelles famílies que els Serveis Socials municipals valorin i considerin necessari.

En el cas de les famílies monoparentals, l’Ajuntament valorarà cada situació, en cas que l’ajut no hagi estat atorgat per la Generalitat per barems econòmics. Aquests ajuts es van començar a atorgar el 2019, en detectar els Serveis Socials municipals que a la ciutat hi ha un seguit de famílies monoparentals que, tot i superar el límit d’ingressos que estableix la Generalitat, presenten perfils de risc social. Generalment, es tracta de famílies formades per una dona i un o més fills, que superen per poc el límit econòmic.

Durant el curs 2022-2023 s’han rebut un total de 8.477 sol·licituds d’ajuts per a cobrir la despesa de menjador escolar, de les quals s’han concedit 6.601.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa