MónTerrassa
La remodelació del pati de l’escola Vallès de Terrassa, ja té data
  • CA

La remodelació del pati de l’escola Vallès, ubicada a la carretera de Martorell a terrassa, ja té data d’inici. L’Ajuntament ha anunciat aquest dimecres, dia 10 d’agost, que els treballs de millora al centre educatiu de La Cogullada es duran a terme al mes de desembre, entre els caps de setmana i les vacances de Nadal.

La primera fase de les obres s’ha adjudicat a l’empresa Consca Egara, per un import de 84.415,35 euros. Des de la regidoria d’Educació afirmen que la intervenció a l’escola El Vallès pretén “transformar un espai de grans dimensions que actualment no compta amb gairebé cap espai d’ombra, ni elements d’enjardinament”. Una transformació que es manté com a prioritària ja que el centre es troba ubicat en una via “d’alta intensitat de trànsit”.

Nous jocs, més horts i un nou mur

La intervenció se centrarà principalment al pati de primària i consistirà a solucionar problemes de drenatge del pati de sorra, instal·lar una estructura de joc i diversos equipaments de joc actiu, pintura d’una zona de formigó, instal·lació d’una àgora (espai circular amb seients per a jocs i activitats), construcció d’un rocòdrom, plantació d’arbres amb sistema de reg i tres horts alçats.

També està prevista la nova instal·lació i recol·locació de jocs esportius (cistelles i porteries), pintura de pistes esportives, de tanques metàl·liques i del mur de formigó de l’entrada i creació de nous espais amb gespa artificial. A la zona d’Educació Infantil se solucionaran també els problemes de drenatge i s’instal·larà un nou sorral, mobiliari exterior i dos horts alçats.

La segona fase, pendent de pressupost

En el futur, i en funció de la disponibilitat pressupostària, està previst dur a terme una segona fase, que inclouria al pati de primària la substitució de les planxes del porxo, instal·lació d’una segona àgora, nova tanca de fusta i pintura de diversos elements (columnes de formigó, pista d’atletisme i murals a la paret oest). Al pati d’infantil, la segona fase preveu la pintura de circuïts per les motos i la instal·lació d’una caseta per guardar joguines, tendals retràctils i jocs d’equilibri.

La tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, s’ha mostrat convençuda que «un pati més amable i acollidor millorarà la vivència diària de l’alumnat i afavorirà el joc i les relacions en aquest temps tan valuós com és el d’esbarjo». Ciurana afegeix que «aquesta intervenció ve a sumar-se a l’aliança Magnet amb la UPC, que el centre ha estrenat aquest curs, aportant un altre impuls de millora per a una escola que durant molt de temps ha estat injustament poc considerada com a centre de primera elecció per moltes famílies i que ara s’està reinventant com a centre de primera línia».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa