MónTerrassa
El projecte d’obres de remodelació de l’escola bressol Ginesta, paralitzat
  • CA

El projecte d’obres de remodelació de l’escola bressol municipal Ginesta, al carrer Badalona, ha quedat paralitzat. El govern municipal tenia pressupostat per aquest 2022 uns treballs d’envergadura per al centre educatiu, els quals s’havien de dur a terme aquests mesos d’estiu, però no ha pogut ser i no se sap quan es podran dur a terme. El projecte inclou la construcció d’una gran estructura annexa a l’edifici actual per a dotar-lo d’un ascensor i altres elements constructius.

Els preus de construcció, el motiu

L’Ajuntament ha informat que la primera fase de reforma integral ja estava licitada per un import de 125.633,55 euros. Havien d’haver començat tot just finalitzar el curs escolar. Tanmateix, s’han trobat que les empreses licitadores estan renunciat a l’adjudicació. El motiu: l’encariment dels materials de construcció. Els preus que van donar quan es van presentar a l’oferta disten molt dels preus en l’actualitat. I davant no poder assumir la diferència, han renunciat al contracte.

Actualment, des de l’executiu local manifesta que “s’estan buscant solucions” que permetin que l’adjudicació de l’obra i que pugui tirar endavant. No obstant, ja avancen que “no es descarta que la licitació quedi deserta”, i que per tant, el procés s’hagi de tornar a començar i es obres es vegin demorades sense data.

Altres obres afectades

Aquesta no és l’única obra pública que estava prevista que es dugués a terme aquest 2022 i que ha quedat en standby. El calendari s’ha vist alterat per obres com el projecte del Parc de la República, que s’ubicarà al barri de Sant Pere Nord que havia de començar el passat mes d’abril; el nou casal al barri del Roc Blanc, on el concurs d’adjudicació va quedar desert i es troba en tràmit de nova licitació; la finalització de les obres a la pista poliesportiva de Can Jofresa; o el nou ascensor a la Ronda de Ponent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa