MónTerrassa
Millores per combatre el fred a l’aula a 4 centres educatius de Terrassa
  • CA

Millores per combatre el fred a quatre centres educatius de Terrassa. Aquest és el compromís que des del Departament d’Educació s’ha manifestat aquesta setmana amb l’anunci de més d’1 milió d’euros que es destinaran a incrementar l’eficiència energètica i el confort tèrmic en dos escoles i dos instituts del nostre municipi. Es tracta de les escoles Lanaspa-Giralt i Enxaneta, i dels instituts Can Jofresa i Torre del Palau.

El finançament sortirà dels fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica, destinats específicament a millorar infraestructures que donen servei a la ciutadania, en aquest cas, equipaments educatius. Les línies d’intervenció són dues però totes van destinades a fer els edificis “més sostenibles, confortables i saludables per professorat i alumnat”.

Les obres a Lanaspa, Can Jofresa i Enxaneta consistiran en canviar els envolupants. Estem parlant d’elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici. És a dir, la façana, les finestres, les portes o el sostre de l’edifici, entre d’altres. En el quart cas, de l’Institut Torre del Palau, l’actuació consistirà en substituir el sistema de calefacció actual per un altre de més eficient energèticament, amb menor impacte ambiental i que millori la confortabilitat dels centres.

Les actuacions a centres de Terrassa:

TerrassaEscola Lanaspa-Giralt151.742Envolupant
TerrassaInstitut Can Jofresa518.211Envolupant
TerrassaEscola Enxaneta357.067Envolupant
TerrassaInstitut Torre del Palau345.817Calefacció

“Arriben tard i a pocs centres”, es queixa Pepeta

Educació ha anunciat que al Vallès Occidental s’hi destinaran 8,5 milions d’euros d’inversió en 22 centres, mentre que a tota Catalunya es destinaran 102 milions d’euros per obres en un total de 294 centres educatius.

L’anunci, com és lògic, ha estat ben rebut per les associacions de famílies dels centres escolars de Terrassa. Tanmateix, les reticències continuen sent evidents. Des de la plataforma PEPETA, que agrupa diverses AMPA/AFA de la ciutat, adverteixen que aquestes millores “arriben tard i a pocs centres”. I és que la preocupació per les altes temperatures a les classes durant l’època d’estiu i del fred que es passa en determinades aules a l’hivern ve de lluny.

Des de l’AFA Sala i Badrinas, molt emprenyats per com s’està gestionant la construcció del futur edifici escolar, han estat mordaços, i en una piulada han dit: “Enhorabona a les escoles i instituts afortunats. Mentrestant, esperem que quan arribi la calor a totes les aules cap docent, infant i jove hagin de patir desmais per les altes temperatures. Com a l’Auró, un edifici de 50 anys amb grans finestrals que no tenen ni persianes. Ah, però que ho aprovin no vol dir que executin, sino que parlin amb tots els centres educatius públics que estem esperant edifici o millores integrals. En som molts esperant que compleixi els seus compromisos ja aprovats. Però queda molt bé a premsa que sembli que fan coses”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa