MónTerrassa
El millor equip de Debat i la millor oradora són de Terrassa
  • CA

Terrassa té el millor equip de Debat i la millor oradora. Aquest divendres, 17 de febrer, va tenir lloc l’última fase de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el resultat va ser excel·lent per a la nostra ciutat. Per una banda, la distinció de Millor Oradora se l’ha endut Paula Escribano Massas, alumna de l’Institut Jaume Cabré.

Per l’altra, l’equip format per cinc estudiants del centre educatiu Creixen de Terrassa es va proclamar guanyador en imposar-se a la gran final a l’equip format per l’Institut Vilanova del Vallès. El tema a debatre enguany ha girat al voltant de la pregunta “Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?”.

L’equip terrassenc va ser el millor dels 24 grups d’estudiants de centres de secundària i instituts del Vallès Occidental i Oriental i de Barcelona. Creixen ha estat format per Eva Escaño, Carla Borrego, Sara Cabezas, Laura López i Martina Teres. Totes elles representaran a la UAB en la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat de València, del 22 al 24 de març i que enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies de cadascuna de les universitats de la Xarxa Vives. El premi d’aquesta fase local consisteix en la participació a la fase final amb les despeses de viatge i allotjament de tots els membres de l’equip titular cobertes.

-Equips finalistes i jurat de la Lliga de Debat Secundària i Batxillerat 2023. | UAB

Ara, el torn de la Lliga de Debat Universitària

Les lligues de debat volen promoure els valors d’una societat crítica a través de la dialèctica, sobretot entre els més joves. L’objectiu de la Xarxa Vives és fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula. Any rere any continua consolidant-se com una activitat educativa i així ho ha demostrat la fase de preinscripció amb més de 250 equips de diferents instituts de Catalunya, València, Balears i Andorra.

La UAB acull aquesta setmana la Lliga de Debat Universitària, entre el 20 i el 23 de febrer. En aquest cas, el tema que han de debatre els estudiants universitaris serà el següent: és sostenible el turisme? Les jornades de debat seran de les 8.30 h a les 18 h a la Sala Teatre de la UAB, que romandrà oberta per a qualsevol persona interessada a assistir-hi. L’equip guanyador representarà la UAB davant la final, a València, amb tots els equips guanyadors de les fases locals de cadascuna de les universitats de la Xarxa Vives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa