MónTerrassa
Més places però també més demanda a les escoles bressol de Terrassa
  • CA

Les escoles bressol de Terrassa han vist com malgrat incrementar el nombre de places per aquest curs 2022-23, la demanda ha continuat sent superior a l’oferta. Per això, encara avui s’estan matriculant infants que es trobaven en llista d’espera i que han pogut trobar plaça davant les renúncies o baixes d’aquests primers dies d’escola. Des dels serveis d’Educació, s’ha informat que la matrícula es mantindrà viva durant tot l’any per tal de cobrir les altres baixes que es puguin produir.

Enguany, amb l’ampliació de l’oferta per part de l’Ajuntament, les escoles municipals han ofert un total de 1003 places, 60 més que el curs passat. L’objectiu era donar resposta a l’increment de la demanda derivada de la gratuïtat de l’educació per als infants de dos anys, anunciada per la Generalitat el passat mes d’abril.

I és que a partir d’aquest curs, les famílies no han de pagar per l’escolarització en horari estàndard. Els serveis addicionals, com ara el menjador o l’acollida matinal, no estan inclosos en aquesta gratuïtat, tal i com es fa a les escoles d’infantil i primària.

Tarificació social per a les places de I0 i I1

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la tinenta d’alcalde de Cicles de la Vida i regidora d’Educació, Teresa Ciurana, han visitat aquest dimarts l’Escola Bressol Municipal Tabalet, un dels dos centres que enguany han augmentat l’oferta de places. Tabalet compta per a aquest curs amb dues aules més d’I2 (infantil, dos anys), cadascuna amb 20 places. L’Ajuntament té previst fer obres a l’edifici, que té dues plantes, per a dotar-lo d’un ascensor durant aquest curs. L’inici dels treballs està previst per al mes de desembre. L’altre centre que ha augmentat places és l’Escola Bressol Municipal Soleia, que incorpora un nou grup amb 20 places.

A banda de la gratuïtat de les places de dos anys, l’Ajuntament torna a aplicar enguany la tarifació social per a les places d’I0, I1 i els serveis addicionals d’I2. El sistema, que es va estrenar el curs passat, preveu tarifes diferents segons el nivell de renda de la família, en una escala formada per nou trams diferents. També s’inclouen descomptes per altres factors com ser família nombrosa o monoparental i per tenir més d’un fill al centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa