MónTerrassa
Més de 30 escoles de Terrassa van acollir alumnat d’Ucraïna el curs passat
  • CA

Fa sis mesos exactes que Rússia va començar la guerra a Ucraïna. Des de llavors, milers d’ucraïnesos, entre ells infants i joves, han fugit del seu país. Més de 1.300 centres educatius a Catalunya van acollir alumnat nouvingut provinent d’Ucraïna com a conseqüència de l’esclat de guerra. D’entre aquests centres, més de 30 son escoles de Terrassa.

Concretament, un total de 31 centres educatius de Terrassa van acollir alumnat ucraïnès, segons exposa ACN d’acord amb una llista de centres facilitada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que permet veure el repartiment dels nouvinguts en diferents centres del territori català.

Terrassa és el tercer municipi amb més quantitat de centres que han acollit refugiats del país de l’est d’Europa. El municipi amb encapçala el rànquing és Barcelona, amb 181 centres que han obert les seves portes. El segon municipi amb més quantitat de centres és Sabadell, amb 38 escoles.

Més de 1.300 escoles de Catalunya van incorporar alumnat ucraïnès

Segons dades facilitades pel Departament d’Educació en resposta a una pregunta parlamentària, el total d’escoles i instituts que han incorporat nous estudiants d’Ucraïna arreu del territori son 1.302. D’altra banda, fins a finals de juny s’havien incorporat un total de 4.719 alumnes nouvinguts d’Ucraïna, d’acord amb la xifra donada pel mateix conseller del departament, Josep Gonzàlez-Cambray, en seu parlamentària.

D’entre els municipis amb més quantitats de centres educatius que han incorporat alumnat ucraïnès també destaca Lleida, amb 27. De Tarragona hi ha 24 escoles o instituts que han escolaritzat alumnes ucraïnesos, i de Badalona en són 23.

Ucraïna commemora també el dia de la independència

A més a més, avui Ucraïna celebra el dia de la independència. Va ser el 24 d’agost de 1991 que Ucraïna va declarar la seva independència de la Unió Soviètica. Just avui, fa mig any de la invasió russa a Ucraïna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa