MónTerrassa
L’escola El Vallès de Terrassa estrena pati remodelat

L’Escola El Vallès ha estrenat aquest mes de març un nou pati. Es tracta de la primera fase d’un projecte de remodelació, amb el qual es busca corregir desperfectes i mancances, i adequar aquest espai a les noves necessitats dels infants. La intervenció, a càrrec de l’Ajuntament de Terrassa, ha tingut un cost de prop de 100 mil euros, dels quals més de 80 mil han estat provinents del superàvit pressupostari de 2021. Les obres les ha executat l’empresa Consca Egara.

La intervenció a El Vallès ha permès transformar un espai de grans dimensions, que fins ara no comptava amb gairebé cap espai d’ombra ni elements d’enjardinament, i que està ubicat a tocar d’una via d’alta intensitat de trànsit com és la carretera de Martorell. D’aquesta manera, la intervenció ha fet possible disposar d’un espai molt més confortable i apropiat per al joc infantil.

Canvis als patis d’infantil i de primària

La remodelació s’ha fixat en diferents espais. Al pati d’infantil s’ha millorat el drenatge i s’ha construït un nou sorral, amb una muntanya folrada de gespa artificial per treballar la psicomotricitat. També s’hi ha instal·lat un tobogan, un banc, dues taules de pícnic i dos petits horts. Quant al pati de primària també s’ha millorat el drenatge i s’han repintat les pistes esportives, modificant la distribució original i alliberant espai per al joc alternatiu. S’ha muntat una estructura de joc sobre cautxú a la zona formigonada, s’ha instal·lat un entapissat de gespa artificial al davant del porxo, s’han redistribuït els jocs existents a la zona de sorra, s’han afegit tres noves estructures de joc i s’ha construït un rocòdrom i una àgora (espai circular amb seients per a jocs i activitats).

Pel que fa a enjardinament, s’ha plantat arbrat (15 arbres de quatre espècies diferents) i diverses plantes aromàtiques, a més d’instal·lar tres jardineres tipus hort urbà i una caseta per a les eines. Finalment, s’ha pintat la reixa de la rampa d’accés i el mur que separa la finca de l’edifici de Foment de Terrassa, on l’escola ha pintat a sobre un grafit.

Visita al nou pati remodelat de l’escola Vallès de Terrassa | Aj. Terrassa

Potenciar un centre amb alt nivell de segregació

El govern municipal ha decidit fer aquest projecte de remodelació a l’escola Vallès amb un objectiu clar: “fomentar la igualtat d’oportunitats en l’escolarització i l’equitat educativa”. I és que el centre de La Cogullada és un dels que té un “alt nivell de segregació” i per això, asseguren, “requereix actuacions que aportin un valor afegit”. A més d’aquesta reforma, en els darrers temps també s’ha procurat crear aliances amb d’altres centres. Així s’hi dur a terme l’aliança Magnet, impulsat per la Fundació Bofill, Educació i Ajuntament, amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest projecte ha posat a disposició de l’escola els recursos per realitzar projectes científics amb professionals i experts de primera línia.

Ensenyament també indica que la reforma del pati de l’escola El Vallès tindrà beneficis més enllà dels infants que hi van a escola. El centre té diversos acords per compartir les seves instal·lacions. Així, el club SFERIC fa ús de les pistes de bàsquet totes les tardes de dilluns a divendres, l’Esplai CEPITU utilitza el pati i alguns espais interiors els dissabtes, i el Centre d’Esplai La Llar-Sagrada Família té previst fer-hi un casal d’estiu el proper juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa