MónTerrassa
L’escola bressol Tabalet de Terrassa estrena ascensor

L’escola bressol municipal Tabalet ha estrenat ascensor. Des d’aquest mes de març, el centre educatiu compta amb la nova instal·lació que permet connectar les dues plantes. L’objectiu d’aquesta obra, segons ha manifestat el govern municipal, ha estat “facilitar el trasllat dels àpats i garantir l’accessibilitat” dels treballadors. I és que el centre, ubicat a la carretera de Castellar, al barri de Sant Llorenç, justament pel fet de no tenir ascensor no complia totes les condicions d’accessibilitat.

El problema s’havia agreujat aquest curs escolar 2022-23 ja que s’han posat en funcionament dues aules a la planta superior. Aquest fet ve derivat de l’increment de l’oferta de places l’any passat per poder fer front a l’augment de demanda motivat per la gratuïtat de l’escolarització per a infants de dos anys. El Tabalet era un dels centres amb prou espai disponible per poder obrir grups, i per aquest motiu, des d’aquest curs funcionen aquestes dues aules a la planta superior de l’edifici.

La cuina a la planta baixa, el menjador a dalt de tot

Com a conseqüència, la reorganització a l’escola ha comportat utilitzar espais d’aquesta planta com a sala de menjador, amb l’inconvenient que la cuina està ubicada a la planta baixa. És per aquest motiu, subratllen en un comunicat des de l’Ajuntament de Terrassa, que resultava imprescindible un ascensor que facilités la logística dels àpats.

La instal·lació de l’ascensor ha comportat reduir alguns espais de l’escola per fer-hi lloc, tot i que cap aula ha quedat per sota de les dimensions normatives. També s’ha pintat tot l’àmbit de l’obra. Els treballs els ha executat Construcciones Mojal SL, que va guanyar la licitació de l’obra. La intervenció ha suposat una inversió de 70.538’14 euros, als que cal afegir-ne 4.143’03 euros corresponents a la redacció del projecte i als estudis estructural i geotècnic realitzats prèviament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa