MónTerrassa
Esbroncada a Mediterrània Càtering per deficiències en el menjador escolar

Forta esbroncada del govern municipal a Mediterrània de Càtering per les deficiències detectades en el servei de menjador escolar. Des de fa unes setmanes, que treballadors, famílies i directives dels centres públics d’ensenyament de Terrassa han fet arribar les seves queixes per com s’està duent a terme la gestió de l’alimentació dels infants.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es va convocar aquest dijous una reunió “d’urgència” amb l’empresa concessionària per recordar-los “el compliment dels requisits i criteris establerts dins del plec de clàusules del contracte de gestió”.

Responsables de Mediterrània s’han trobat amb l’alcalde Jordi Ballart i el tinent d’alcalde responsable d’Educació per traslladar el “descontentament” i “insatisfacció” generada arrel de les crítiques i els han manifestat que s’aplicaran els “mecanismes legals de seguiment” per l’acompliment del contracte. I en la Comissió de Menjadors del Consell Escolar Municipal del proper dia 9 d’octubre es treballarà i s’acabarà de concretar les propostes per tal de verificar i assegurar el correcte compliment del que està establert en el Plec de Clàusules del contracte.

Ballart ha exposat que “aquests dies he pogut parlar amb treballadors, treballadores, personal de cuina i estic al cas de la seva situació. Per això també hem exigit que es garanteixin i respectin els seus drets laborals”. I ha recalcat que “efent seguiment dia a dia, des de la regidoria d’Educació, i serem molt exigents. Molt. Fins al punt d’emprendre les accions legals oportunes si no es veuen millores”.

Confecció de menús i ràtios de monitors

Ballart ha volgut deixar clar que “els nostres infants es mereixen un bon servei de menjador i estem treballant de manera prioritària perquè tot funcioni correctament”. Per això se’ls ha recordat que en referència als menús, hi ha tot un seguit de criteris dins de la “Guia per a les famílies i escoles en alimentació saludable en l’etapa escolar” de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que cal tenir present.

L’Ajuntament ha insistit en el fet que la confecció dels menús diaris ha de complir les recomanacions sobre l’aportació calòrica, altres característiques nutricionals exigibles i garanties higièniques i sanitàries dels aliments, fixant les quantitats, varietats i pes d’articles alimentaris necessaris per a la seva confecció (primer plat, segon plat, guarnició, postres pa i aigua).

D’altra banda, s’ha donat especial importància al fet de garantir la correcta gestió de la documentació facilitada per les famílies en relació als menús especials per malalties i/o intoleràncies alimentàries. I, finalment, s’ha fet incidència en l’obligació de complir les ràtios de monitoratge establertes.

Comparteix

Icona de pantalla completa