MónTerrassa
Un equip de l’Ins Terrassa, a la final europea del concurs CanSat
  • CA

Un grup d’estudiants de primer de batxillerat de l’Institut de Terrassa ha quedat classificat per a la final europea del concurs CanSat. L’equip Hermes s’ha imposat en la fase espanyola d’aquest certamen de construcció de nanosatèl·lits i ara té per endavant un repte encara més gran: convèncer el jurat que són els millors d’Europa. La gran final tindrà lloc a finals del mes de juny a Bolonya (Itàlia).

Un equip de l’Ins Terrassa va saber treure tot el seu potencial en la fase espanyola

L’equip està format per l’Èric, la Laura, la Noelia, l’Íngrid, el Gerard i la Leticia, que juntament amb el seu tutor, Jordi Escofet, van saber treure tot el seu potencial en la fase espanyola, celebrada a Granada ara fa uns dies. El seu projecte, que té la missió d’estudiar les plantes aptes per un terreny, va impressionar als tècnics, com ja havia passat a la final catalana, d’Igualada.

Dissenyar, construir i llançar petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc

El concurs CanSat consisteix a dissenyar, construir i llançar petits satèl·lits, de la mida d’una llauna de refresc i està impulsat a tota Europa per l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA). Part d’aquest repte consisteix precisament en adaptar tots els subsistemes principals d’un satèl·lit dins d’aquest volum tan reduït. La següent etapa de la proposta és la del llançament del cohet fins a una alçada d’un quilòmetre; també es pot deixar caure des d’un globus, un dron, etc. Durant la caiguda del satèl·lit, es realitza un experiment científic o una demostració tecnològica, i posteriorment a la caiguda, que s’ha d’aconseguir segura, s’analitzen les dades enregistrades.

Segons el jurat, el projecte de minisatàl.lits conté un major nombre de virtuts tecnològiques i organitzatives. Amb l’objectiu de fomentar vocacions envers l’espai, la tecnologia i les disciplines STEM entre el jovent, en aquesta segona edició, el concurs ha experimentat un creixement espectacular de participació.

Estudiants de l’equip Hermes de l’Ins Terrassa, guanyadors de la fase espanyola CanSat | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa