MónTerrassa
Les cooperatives escolars llueixen al Mercadal de Terrassa
  • CA

Les cooperatives escolars han estat presents aquest matí de dimecres, 8 de juny, al Mercadal de Martí l’Humà de Terrassa. Un total de quatre col·legis de Terrassa han presentat els seus projectes emmarcats en la “Cultura Emprenedora – Emprendre a la Meva Escola” aprofitant que era dia de mercat a l’avinguda de Béjar. Allà, han rebut la visita dels regidors d’Educació, Teresa Ciurana, i també d’Economia Social, Pep Forn.

CuEmE – Emprendre a la Meva Escola és un programa que té per objectiu que l’alumnat creï i gestioni una cooperativa escolar amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la localitat. Es tracta d’un treball per projectes innovador, a través d’una cooperativa organitzada a l’aula que comporta treballar la seva constitució, elaboració d’imatge corporativa i elecció de productes per a la venda en un mercat local.

El programa pioner al nostre país es basa en realitzar un treball real: la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes artesans, la venda en una fira o mercat de la ciutat i la sol·licitud d’un microcrèdit.

Alumnes de 5è de primària

El projecte està impulsat per la Diputació de Barcelona i de forma conjunta compta amb el suport dels serveis d’Educació i de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa. La finalitat és treballar el foment de la cultura emprenedora en el cicle superior de l’educació primària, per desenvolupar els valors, hàbits i capacitats claus vinculades a l’emprenedoria.

En aquest curs 2021-2022 han participat un total de 199 alumnes de 5è de primària pertanyents a quatre escoles de la ciutat: Creixen Terrassa (53 alumnes) El Vallès (42 alumnes) Font de l’Alba (44 alumnes) i Serra de l’Obac (60 alumnes). En l’àmbit de la demarcació de Barcelona, aquest curs hi han participat 229 escoles de la demarcació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa