MónTerrassa
Un centenar d’agents policials reforçaran la seguretat vial a les escoles
  • CA

El curs escolar que arrenca el proper dilluns 5 de setembre començarà amb un dispositiu policial especial amb l’objectiu de reforçar la seguretat vial a les escoles les hores d’entrada i sortida. Així ho ha exposat la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, qui recorda que, de cara els primers dies de curs, l’ús del vehicle privat no és la millor opció per acompanyar els infants i joves als centres educatius.

Melgares ha expressat que aquest dispositiu és molt important ja que “del trànsit que circula a les hores d’entrada i sortida de les escoles, un 20% pertany als ciutadans que acompanyen els alumnes amb vehicles privat”. El dispositiu estarà actiu les primeres setmanes del curs, i s’anirà disminuint progressivament fins que la situació es normalitzi.

Les àrees de vianants: planificar el recorregut abans d’anar a l’escola

A més a més, Melgares ha recordat que aquest ja és el segon any que estan en vigor les àrees de vianants a la ciutat, però aquest és el primer any que les sancions són efectives.

Per aquest motiu, es recordaran aquestes noves mesures i s’enviaran cartes a totes les escoles més afectades -sobretot del centre de la ciutat- on s’explicarà amb un mapa totes les alternatives que existeixen per arribar fins a l’escola. “La prioritat hauria de ser anar a peu, en bicicleta o transport públic, però volem que aquells que no tinguin alternativa que agafar el transport privat puguin planificar el recorregut i coneguin les zones d’aparcament”, ha defensat Melgares, qui desitja que enguany tothom compleixi les normatives.

No agafar el vehicle privat i contribuir amb el medi ambient

“El primer dia tothom va a peu per acompanya els fills i filles perquè hi ha la il·lusió, perè el segon i els següents dies és quan comencen els embussos que tan poc ens agraden”, lamenta. Per això recomana no agafar el cotxe i així també contribuir en avançar cap a una ciutat més sostenible i compromesa amb el medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa