MónTerrassa
Carmina Panera: “En el dia a dia es manifesten les prioritats de la vida”
  • CA

Membre de la Fundació Maria Auxiliadora i una de les veus del barri de La Maurina, on es dedica a donar resposta a les necessitats socials i d’integració de la població de l’entorn. Coordinadora de projectes com l’INSIEME de confecció tèxtil. Li encanta fer sarau sobretot el de l’Associació infantil Sarau de Terrassa de la qual en forma part. És candidata a Capgròs de Terrassa 2022.

Sorpresa per la nominació?

Molt sorpresa i alhora agraïda per tot allò que representa el reconeixement, no només a la meva persona sinó a la gran tasca de la Fundació Maria Auxiliadora, que des de fa molts anys impulsa projectes d’intervenció social oberts prioritàriament, al barri de la Maurina i de la ciutat.

Li fa il·lusió?

És una barreja de sentiments i emocions. No ho esperava i tampoc no prenia part dels meus objectius o somnis. Il·lusió sí, si és per fer visible les grans necessitats de tantes persones que viuen en espera de ser reconegudes com ciutadans i ciutadanes de ple dret, que hi ha al nostre barri i en altres de la ciutat.

Què creu que ha valorat el jurat del Casinet de l’Espardenya?

El que diu a la meva presentació com a candidata. Considero que sí que em defineix en allò que em mobilitza a ser i viure allò que considero que és necessari i essencial per anar transformant la realitat social I d’integració de tantes persones que busquen oportunitats de vida digna. Sóc feliç de viure aquesta realitat a la Maurina amb tantes persones que juntes busquem una major justícia, i que parteix de crear una humanitat que es fonamenta en el desig de ser “Bona Notícia” des de la Comunitat de les salesianes i l’equip animador i de voluntaris i voluntàries, que no només són molt bons professionals, sinó persones molt vocacionals. La Fundació Maria Auxiliadora i l’Associació Juvenil Preju “Sarau” són la meva passió com a salesiana.

Com es vendria per tenir el suport de la ciutadania?

Jo no “vull vendre’m ni fer propaganda”. Mai utilitzaria la desigualtat social, la injustícia, el patiment de tantes persones perquè es pensi en mi, va en contra dels meus principis i conviccions. Crec que és el dia a dia, des dels gestos més senzills, meus i de tantes persones meravelloses, on es posen de manifest quines són les prioritats de la nostra vida.

Qué són per vostè el Capgrossos de l’any?

Persones que en algun dels camps de la cultura, les tradicions catalanes, l’art, la ciència, l’esport… Han destacat com a persones a les quals la ciutat reconeix com a mereixedores d’aquest títol. La meva candidatura no em representa només a mi, sinó a tota la comunitat salesiana.

Creu que pot guanyar? Si guanya, que farà?

No m’ho imaginar encara. Alegrar-me’n, sí. En principi, em semblaria un “lio” més. Vull tornar a agrair que m’hagin proposat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa