MónTerrassa
2.400 places per als casals d’estius a Terrassa

Els casals d’estiu de Terrassa per aquest 2022 tindran una capacitat de 2.400 places. Així ho ha anunciat l’Ajuntament en un comunicat en què informa que aquest dissabte, 21 de maig, s’obre el termini d’inscripció en els 34 casals que tindran lloc entre juny i setembre a la nostra ciutat. Son 16 entitats que ofereixen aquestes activitats de lleure, una més que l’any passat.

Els 34 casals d’enguany, que estaran repartits pels set districtes de la ciutat, portaran com a títol comú «(Des)construïm Disney». Les entitats plantejaran en l’ambientació i les activitats una revisió crítica de l’imaginari infantil i juvenil creat per les produccions audiovisuals Disney, sobretot pel que fa a rols de gènere i igualtat de gènere.

De les 2.400 places disponibles, es preveu destinar un total de 319 places a persones amb diversitat funcional o necessitats educatives especials. Enguany, tornarà a haver-hi fins a quatre casals dedicats específicament a infants i joves d’aquest col·lectiu, i per això s’ha previst fer un reforç amb monitors especialistes, també per a la resta de casals no exclusius.

Calendari dels casals d’estiu

En aquest sentit, la regidora d’Infància i Adolescència i de Joventut, Ona Martínez, ha destacat la importància d’aquestes mesures per “fer dels casals d’estiu un espai d’inclusió, d’equitat i de drets, on cap infant o jove es quedi fora per cap motiu i on tots i totes puguin gaudir d’un temps de lleure educatiu, de qualitat i amb valors”.

La majoria de casals començaran el 27 de juny i finalitzaran en diferents dates de juliol, tot i que hi haurà també casals a l’agost, començant l’1, el 8 o el 22 d’agost i acabant entre el 26 d’agost i el 2 de setembre. Tots els casals oferiran horari de matí, a partir de les 9 h. Alguns faran també horari de tarda i tots oferiran menjador opcional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa