MónTerrassa
Educació i Policia atenen 13 casos d’assetjament escolar a Terrassa
  • CA

El Departament d’Educació i Policia Municipal han atès aquest 2021 un total de 13 casos d’assetjament escolar a Terrassa. S’ha fet des de la Unitat de Relacions i Mediació de la Comunitat i gràcies a un protocol de coordinació establert entre ambdues institucions per abordar aquesta problemàtica. També ha estat gràcies a la difusió de l’aplicació UsApps per denunciar casos d’assetjament i un canal directe de whatsapp per alertar la policia municipal que es dona als i les estudiants en les xerrades preventives.

A més, a principis d’aquest any s’ha formalitzat un nou protocol intern respecte a l’assetjament escolar, el qual posa especial èmfasi en l’assetjament per motius d’odi i discriminació, ja sigui per raons de raça, ètnia, religió o gènere, i que estableix uns indicadors per facilitar als agents poder detectar casos d’assetjament i coordinar-se entre les diferents unitats implicades en aquest procés. El document també estableix uns criteris homogeneïtzats respecte a la intervenció, que estableix un ventall que va des de la mediació en el centre escolar a, en casos més greus, la denúncia a través de la Unitat d’Atenció a la Víctima.

Paral·lelament, de març de 2021 a març de 2022 s’han realitzat fins a 175 accions formatives, a càrrec d’agents de la Policia Municipal de Terrassa, arribant a quasi 4.000 alumnes. El programa de prevenció, que compta amb el suport d’Educació de l’Ajuntament, va néixer amb la intenció d’oferir un acompanyament integral als alumnes, escoles i instituts de la ciutat per tal de prevenir i abordar possibles problemes d’assetjament escolar. Es tracta d’una xacra que s’ha incrementat notablement en els darrers anys, i que s’ha diversificat, amb l’aparició de noves formes de violència, com el ciberassetjament o la ciberseducció de menors (grooming). El programa ofereix acompanyament integral i s’adapta a les diferents franges d’edat amb la intenció no només de prevenir la violència en l’entorn escolar sinó també de reconèixer víctimes i protegir-les.

Programa de prevenció de l’assetjament escolar amb xerrades a les escoles | Policia Municipal de Terrassa

Jornada a l’Institut Terrassa

Després de l’èxit de la primera, la Policia Municipal i el servei municipal d’Educació organitzen una segona jornada de sensibilització contra l’assetjament. Anirà adreçada als professionals de l’àmbit educatiu i es durà a terme el pròxim 29 de juny, a l’Institut de Terrassa, amb el lema ‘Construïm convivència per prevenir la violència’. La jornada comptarà amb les ponències de l’educadora emocional, escriptora i investigadora en educació emocional, Cristina Gutiérrez-Lestón, que parlarà sobre autoestima i assetjament; i de la criminòloga Victòria Fernández Cruz, que dedicarà la seva ponència al ciberassetjament. Les inscripcions per poder assistir a l’acte s’obriran aproximadament al mes de maig i se n’informarà a través dels serveis de Policia Municipal i Educació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa