MónTerrassa
Drets Socials i Salut actualitzen els protocols COVID de les residències

Davant la situació epidemiològica actual de la pandèmia i donat l’augment progressiu de la incidència de la infecció per coronavirus de les últimes setmanes, el Departament de Drets Socials i el Departament de Salut de la Generalitat han actualitzat el Pla sectorial de la gestió de la COVID i han establert la implantació del certificat digital COVID per les persones que vulguin accedir a les residències de gent gran i persones amb discapacitat per visitar un familiar a partir del proper dia 26 de novembre. El Pla estableix que el Certificat Digital COVID es demanarà a l’entrada del centre residencial; es validarà la identitat del certificat amb un document d’identitat de la persona visitant, i es permetrà la seva entrada seguint totes les mesures de protecció individual recomanades. El Certificat Digital COVID es pot obtenir fàcilmentt a través del portal de la Meva Salut de la Generalitat.

Les persones que no disposin del certificat digital COVID se’ls oferirà la realització d’un TAR a la mateixa residència. El Pla estableix que s’acompanyarà la persona visitant a l’espai destinat a la realització de les proves TAR en mostra nasal, tal i com es va fer durant els mesos de juliol i agost.

Farà arribar als Centres Residencials nous TAR

Salut ja ha activat el procés que farà arribar als Centres Residencials nous TAR per realitzar a aquestes persones que no disposin de certificat digital. Els Centres Residencials també podran acceptar un TAR realitzat a la farmàcia durant les 48 hores anteriors.

Totes aquestes mesures busquen la identificació de les persones no vacunades que puguin estar infectades pel virus i que per tant s’impedeixi l’entrada del virus a l’entorn residencial. Cap d’aquestes mesures substitueix ni permet relaxar les mesures de protecció individual que les persones que visiten els seus familiars a les residències han de mantenir durant la visita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa