Dos restaurants de Terrassa han estat reconeguts amb la distinció de ‘Restaurants recomanats’ de la Guia Michelin 2024. Son Colmado 1917, al barri de Ca n’Aurell, i La Bodeguilla, al barri de Sant Pere Nord. Royal Bliss ha estat l’encarregat d’entregar les plaques vermelles als locals, que reconeixen una cuina i un servei de qualitat. Ambdós establiments repeteixen guardó, i és que ja van ser seleccionats per aparéixer a la guia de restaurants recomanats de la Guia Michelin l’any 2023.
Colmado 1917 i La Bodeguilla son dos dels 150 establiments de Catalunya que han estat inclosos enguany a la Guia. Per províncies, 85 restaurants son de Barcelona, 38 de Girona, 13 de Lleida i 14 de Tarragona.
“Aquesta placa és, sens dubte, un símbol tangible que identifica els restaurants a peu de carrer i la distinció dels quals reconeix una cuina de qualitat de la mà d’un xef. Tots aquests restaurants representen aquesta cuina d’alta qualitat de la qual ens agrada gaudir tant al nostre país”, assenyala en un comunicat Miguel Pereda, director Comercial MICHELIN Experiences Espanya i Portugal.
Més sobre Colmado 1917 i La Bodeguilla, restaurants recomanats a la Guia Michelin 2024
Pel que fa a Colmado 1917 es troba ubicat al carrer de Grànius, 4. La guia defineix l’establiment com un “minúscul i senzill local que emana l’essència dels ‘colmados’ decimonònics”. Apunten que “practiquen una cuina de mínima intervenció” i valoren positivament que “part de les seves receptes es basen en el llibre de Sent Soví, un manuscrit culinari anònim que data de 1324”.
Quant a La Bodeguilla s’ubica al carrer de Provença, 4. La Guia Michelin exposa que es tracta de “cuina de mercat tradicional, rica en textures i de sabors bastant marcats” i “sorprèn per les seves cuidades instal·lacions, amb un clar protagonisme de la fusta”.