MónTerrassa
Dona sang i entra en un sorteig per guanyar una Mona de Pasqua

El Banc de Sang de Terrassa engega la campanya per donar sang durant la Setmana Santa, època en què la donació acostuma a baixar un 20%, segons informen. Enguany, es vol incentivar la donació els dies previs a les festivitats sortejant una Mona de Pasqua, gentilesa de ‘La Pastisseria’, entre tots els donants que vinguin del 20 al 30 de març.

Terrassa es va convertir l’any 2022 es la segons ciutat catalana amb més donacions de sang (11.660 donacions) i “gràcies a aquests donants, s’ha pogut donar resposta a totes les necessitats dels pacients”, expliquen. No obstant això, la necessitat continua. I és que “els canvis de rutina en les festivitats com la Setmana Santa són un dels factors que fa baixar més les donacions de sang, fins al 20%”.

El descens de donacions afecta especialment les plaquetes, un dels components que s’obté de les donacions de sang. Tenen la particularitat que caduquen en només 5 dies i que cal unir les donacions de sang de 4 persones per fer la dosi necessària per a un pacient, habitualment malalts de càncer.

Com donar sang i entrar al sorteig?

Per donar sang o plasma a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa cal reservar cita prèvia clicant en aquest enllaç web. L’horari és de dilluns a divendres de 9:00h a 20:00h i els dissabtes de 9:00h a 14:30h. Tothom qui doni sang entre el 20 i el 30 de març entrarà al sorteig de la Mona de Pasqua.

Terrassa, la segona ciutat catalana que dóna més sang

Més d’11.600 donacions es van aconseguir a Terrassa el 2022, convertint-se en la segona ciutat catalana amb més donació, passant per davant d’Hospitalet de Llobregat i per darrere de Barcelona. Segons dades del Banc de Sang, l’any 2020 es van fer 11.365 donacions a Terrassa; l’any 2021, 11.540; i el 2022, 11.660.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa