MónTerrassa
Un dona denuncia la prohibició de fer topless a la piscina municipal de Terrassa
  • CA

Una veïna de Terrassa, Montse Cabrera, ha denunciat a través de les xarxes socials que en dues piscines municipals de Terrassa i Matadepera li han prohibit fer topless. L’egarenca assenyala que en cap de les dues ocasions se li va donar una raó i critica que “ens mereixem espais lliures de sexisme” i afegeix que “necessitem que la normativa sigui efectiva. Que quan preguntem, tot el personal de totes les piscines siguin conscients de que no permetre fer topless és discriminatori i per tant és inadmissible en una ciutat feminista”.

Des del Síndic de Greuges se li ha recomanat fer una queixa formal, i l’egarenca així ho ha fet. La institució recorda que s’ha demanat que es revisin les normatives de les piscines municipals i que s’hi incorpori la perspectiva de gènere. En aquest sentit, considera que “la prohibició de fer topless és una limitació a la llibertat d’expressió de les dones” i una “evident discriminació cap a les dones“. El Síndic recorda que les normes són “la gran majoria restrictives, a banda del topless, també amb l’ús d’un excés tèxtil, en particular el burquini. Per contra, no s’ha trobat cap piscina en què en les normes d’accés, per exemple, es limiti l’ús del banyador tipus eslip o tanga per als homes”.

Des de la plataforma Mugrons Lliures també s’han fet ressò del cas de l’egarenca i han denunciat la “discriminació” dels dos ajuntaments implicats acusant-los de “sexistes”. Aquest dimarts, des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha instat a totes les piscines municipals a retirar qualsevol normativa que prohibeixi aquesta pràctica. Fins ara, era responsabilitat de cada centre escportiu determinar les seves pròpies regles sobre la indumentària de bany, en general.

Des de l’Ajuntament de Terrassa informen a Món Terrassa que a les piscines municipals “es permet fer topless a la zona del solàrium (zona de gespa i tots els llocs habilitats per prendre el sol), però no a dins de l’aigua”, i afirmen que “aquest és el criteri que s’ha seguit sempre, encara que no hi ha cap ordenança ni norma escrita de caràcter municipal”. Fonts municipals reconeixen que “s’ha donat algun cas de confusions amb personal nou que no ho tenia clar, però després d’aclarir-ho amb el personal no hi ha hagut cap més incidència”

I recorden que el 2016 el Ple de l’Ajuntament de Terrassa va acordar fomentar el bany naturista a les piscines públiques de Terrassa. Així, els anys 2017, 2018 i 2019 s’han programat “Dies sense banyador” (a l’inici i al final de la temporada).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa