MónTerrassa
Doctor Gasol: “El suïcidi és la tercera causa de mort en adolescents”
  • CA
L'estrès no només afecta als adults, sinó que els seus efectes tenen repercussions des de l'adolescència

!--akiadsense-->

“El suicidi és la tercer causa de mort entre la població adolescent”, ha recordar el doctor Miquel Gasol, president i fundado de la Fundació Trastorn Límit. I vol posar-hi fre, amb un programa que s’anomena E-miconal.reg. Un projecte que ja s’ha consolidat i que ara està en la fase d’inici de la campanya de sensibilització; de formació de personal especialista i creació de material didàctic i d’implementació a les escoles. L’objectiu és prevenir la desregulació emocional en l’adolescència, per evitar el desenvolupament de problemes relacionats amb la salut mental que poden resultar, a llarg termini, en greus problemes, com el suïcidi i conductes hetero i autoagressives.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, ha presentat el Projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa (PECT) a la sala d’actes del Qu4drant.0. Aquest projecte està emmarcat en la RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europeu, en un 25% per la Diputació de Barcelona i en un 25% amb capital municipal. El pressupost total és de 3.555.909,94 euros. E-miconal.reg s’emmarc en el PECT.

Miquel Gasol ha recordar que en l’adolescència hi ha el període de creixement emocional de les persones, i on es crea la malaltia mental. “Molts cops, no es diagnostiquen”, i creu que a l’aula, on els nois i noies passen moltes hores de la seva vida, és un dels millor llocs on fer prevenció i on veure moltes patologies incipients.

El PECT, anomenat Health Care Innovation Lab, Orbital 40, ha apostat pel sector salut i audiovisual com a estratègia d’especialització competitiva sota el paraigües del Parc Científic i Tecnològica Orbital.40, xarxa d’empreses i institucions innovadores de la ciutat que té per missió promoure el desenvolupament econòmic i social, fomentar la millora de la competitivitat empresarial i atreure talent.

Terrassa desenvolupa aquest projecte amb dos grans objectius: desenvolupar iniciatives pioneres en l’àmbit sociosanitari com a palanques per a incentivar solucions tecnològiques innovadores, incorporant-hi el teixit empresarial i generant nova activitat econòmica i generar un ecosistema innovador referent a Catalunya i al sud d’Europa que desenvolupi el concepte living lab especialitzat en salut, que generi riquesa, talent i ocupació al territori.

Durant l’acte han presentant els respectius projectes que formen el PECT Manel Balcells, president del Consell Assessor del Departament de Salut i Comissionat de la Fundació Leitat que ha presentat el projecte Living Lab Salut; Miquel Gasol, president de la Fundació Trastorn Límit, que ha presentat el projecte E-Emocional.reg; Maite Garolera, directora del Clinical Research Group Brain, Cognition and Behavior del Consorci Sanitari de Terrassa, que ha presentat el projecte T’Activa: Terrassa Activa i Saludable; i Jaume Castellà, gerent del CD6 (Centre de Desenvolupament Sensors, Instrumentació i Sistemes) de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha presentat el projecte Centre d’Alt Rendiment en Emprenedoria Fotònica (CAREF).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa