MónTerrassa
La Diputació lliura a l’Ajuntament el Pla de gestió de l’arbrat públic
  • CA

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Terrassa el Pla de gestió de l’arbrat públic, una eina que defineix les condicions, directrius i criteris tècnics generals que han de servir de base per a la planificació, disseny i execució de treballs relacionats amb els arbres viaris de l’espai públic de la ciutat.

L’objectiu final del projecte és poder gestionar de manera més eficaç i sostenible els arbres dels carrers de la ciutat a partir de la seva conservació, restauració i millora del seu estat fisiològic i les seves qualitats ambientals, així com la millorar de la percepció per part dels ciutadans i l’optimització econòmica en el seu manteniment i conservació. El servei de Parcs i Jardins de Terrassa gestiona 19.489 posicions d’arbrat viari, de les quals 16.853 corresponen a arbrat viu.

El treball analitza primer la situació de l’arbrat viari incloent factors que l’influeixen com ara el clima, l’estructura urbana, la relació amb la ciutadania o el sòl. D’acord amb el resultat d’aquesta anàlisi, els indicadors de referència mostren que s’hauria d’incrementar la quantitat d’arbrat viari a la ciutat, així com de la seva distribució existent en quant a nombre i diversitat d’espècies, ja que hi ha diferències significatives entre barris.

L’estudi també constata que un 40% de l’arbrat presenta alguna interferència amb l’entorn, fet que es podria resoldre en gran part amb una correcta selecció de les especies en fase de planificació, i que una part significativa de la població no és conscient dels beneficis que aporta l’arbrat.

Gràcies a aquesta anàlisi, el document ha pogut desenvolupar una segona part amb diferents línies encaminades a millorar i planificar l’arbrat viari en aspectes com ara la comunicació i divulgació de la informació disponible, ja sigui a nivell intern de l’Ajuntament com també extern, les estratègies d’actuació i planificació de l’arbrat a escala global de la ciutat i desenvolupada desprès a escala de barri, a més de la selecció d’espècies amb una descripció metodològica del procés de selecció en funció dels paràmetres de partida.

El treball també exposa directrius tècniques dels aspectes que afecten a l’arbrat, com ara l’època de plantació, tipologia i dimensió de les plantes, especificacions del sòl de plantació, dimensió dels escocells i forats de plantació o distància a elements de l’espai públic.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepi a març 20, 2019 | 14:46
    Pepi març 20, 2019 | 14:46
    Una ciutat sense arbres als seus carrers és una ciutat grisa on l'hormigo s'ho menja tot. Els beneficis de tenir un arbre davant de casa són molts, un d'ells és veure com fa niu els pardalets.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa