La Diputació de Barcelona desconeix què farà amb La Mola. En un moment on el debat de la situació de la muntanya està més viu que mai, el diputat d’Espais Naturals i Infraestructura Verda, Xesco Gomar, ha exposat després de la Comissió Consultiva celebrada aquest dijous a la tarda a Matadepera que no se sap què passarà amb La Mola. Demana “no centrar tot el debat en un restaurant” i centrar-se més en la importància de “la preservació del medi ambient”. No descarta que hi pugui haver un servei de restauració a dalt del cim, però haurà de ser “adequat a l’espai del Parc Natural”.
Gomar ha deixat clar que “no podem continuar amb aquesta pressió en aquest cim”. En la Comissió, s’ha mostrat un consens en aquest aspecte, afirmant que hi ha una massificació a l’entorn de La Mola i que s’ha de gaudir d’un Parc Natural en bones condicions. Ha afirmat que el cim està en unes condicions que requereixen inversions, i el diputat està decidit a realitzar millores als equipaments, instal·lacions i serveis.
En aquest sentit, explica que hi ha dos serveis principals que s’han de donar en aquest espai natural: “La conservació de l’espai natural i educació ambiental, i la divulgació d’aquest Bé d’Interès Cultural”. “I ja després, un servei de restauració adequat a l’espai”.
No es descarta un servei de restauració, però “adequat a l’espai natural”
Pel que fa al debat del servei de restauració, expressa que “estem posant l’accent en un restaurant d’un Parc Natural on hi ha una setantena de restaurants més” i demana que es tingui més en compte la importància de la preservació del medi natural. Ha volgut deixar clar que això no implica que no hi pugui haver un restaurant, però “qualsevol servei de restauració que hi pugui haver en un futur haurà d’adequar-se a aquestes condicions”.
Gomar espera que pel 2026 pugui entrar en funcionament el nou servei
Ara, s’obrirà un procés on miraran de posar-se d’acord la Diputació, la Generalitat de Catalunya i l’ajuntament Matadepera, consultant amb diverses entitats, per decidir quin és el destí final de l’edifici. No hi ha una data concreta, però Gomar espera que el 2026 pugui entrar en funcionament el nou servei.
Pel que fa a la resta de restaurants del Parc Natural, Gomar assegura que “tots seran fiscalitzats”. “Farem un estudi exhaustiu de totes les instal·lacions i repassarem totes les concessions”, sobretot “perquè hem de preveure una inversió”.

Demana que el debat se centri en la protecció del medi natural
En aquest àmbit, ha volgut remarcar que la seva missió és parlar de la protecció ambiental i del medi natural. “I La Mola és una oportunitat per demostrar que els Parcs Naturals de la Diputació tenen una qualitat extraordinària”.

Des que es va donar a conèixer la desaparició del restaurant de La Mola es van generar milers de comentaris a favor i en contra. El negoci va obrir fa 57 anys. Una de les responsables, Gemma Gimferrer, va escriure un comunicat explicant la situació, i va obrir la caixa dels trons. El missatge va volar per les xarxes socials, fins al punt que la Diputació va respondre amb celeritat.
Articles publicats per Món Terrassa i els seus opinadors
La Diputació desconeix què farà amb La Mola
El restaurant de La Mola ja té data per abaixar la persiana
Em sembla increïble que puguin tancar el restaurant de La Mola
Uns apunts sobre el restaurant de La Mola
El futur incert del restaurant de La Mola
Adeu a l’actual restaurant de La Mola
Em sembla increïble que puguin tancar el restaurant de La Mola
En referència al tancament del Restaurant de la Mola