MónTerrassa
El ‘dinosaure’ de Roc Alabern, protagonista del Gerro de Sant Jordi 2023

El Gerro de Sant Jordi 2023 ja té un protagonista: serà l’escultura coneguda popularment amb el nom de “Dinosaure” de Roc Alabern, situada a la rotonda d’entrada de la carretara N-150 a Terrassa. Així ho ha escollit la Unió de Floristes de Terrassa, qui ha cercat oferir un producte amb menor cost final per al comprador, fet amb fusta, pintura i feltre, enlloc de ceràmica. La peça, que ha anat a càrrec de la dissenyadora floral de Kreadif, Pili Alba, compta amb una edició limitada de 80 gerros a un preu que rondarà els 29€.

El ‘dinosaure’ de Roc Alabern, protagonista del Gerro de Sant Jordi 2023 | Unió de Floristes de Terrassa

La gran escultura fa 8 metres d’alçada i 5 d’ample, feta de carrosseries de cotxes que formen un dinosaure o drac. Alba reconeix que ha estat “un repte complex” però “interessant”, ja que la intenció d’enguany era “una peça final amb un preu més assequible, tenint en compte el context socioeconòmic en el que estem”, exposa el president de la Unió de Floristes, Carles Clapés.

A diferència de les darreres edicions realitzades amb ceràmica, enguany el material emprat ha estat la fusta, la pintura i el feltre. Els colors groc, blau i vermell de l’escultura son molt característics i la tècnica que ha emprat és tall amb màquina i muntatge i decoració final a mà, peça per peça fins arribar a les 80 unitats.

On trobar el Gerro de Sant Jordi 2023?

Aquest ja és el 26è any que es dur a terme la iniciativa del Gerro de Sant Jordi de la mà de la Unió de Floristes de Terrassa. El gerro d’enguany es podrà trobar a gran part de les floristeries agremiades:

  • La Selva: Plaça del Progrés,8
  • Floristeria Gras: Plaça Salvador Espriu, 1 i Av. Jaume I, 317
  • Oliveras: Carrer del Nord, 62-64
  • Petit Paradís: Avinguda Abat Marcet, 201
  • Jotas Floristas, Carrer Ramón i Cajal, 100
  • Argemí, Crtra, Talamanca, km 3
  • Floristeria Roc Flors, Carrer Sicília, 55

El “dinosaure” de Roc Alabern

L’escultura del “dinosaure” està feta amb velles carrosseries de cotxes tretes d’un desguàs i obra de l’artista terrassenc, Roc Alabern (1945-2003). La Unió de Floristes explica que l’origen de l’escultura es remunta a la Festa Major de Terrassa de l’any 1986, quan es van fer diversos decorats arreu de la ciutat i la Plaça Clavé va acollir la gran escultura d’Alabern. Posteriorment, es va instal·lar en el recinte industrial d’una empresa de fabricació de catifes per automòbils a Viladecavalls, però amb el tancament de l’empresa, l’Ajuntament va aconseguir la cessió per la ciutat, i es va instal·lar en l’actual emplaçament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa