MónTerrassa
Dilluns s’obre el termini de presentació de candidatures a Síndic
  • CA

El proper dilluns, 2 d’octubre, s’obre el termini de presentació de candidatures a síndic/a municipal de greuges de Terrassa. La Comissió ciutadana de seguiment d’aquest procés de participació va resoldre a la darrera reunió celebrada fixar aquesta data d’inici, així com el 14 de novembre com a data de finalització del termini. Comença, així, a avançar el procés que ha de fer possible la designació de la persona que ocuparà aquest càrrec.

La comissió va resoldre també que, en paral·lel al desenvolupament del procés, l’Ajuntament de Terrassa impulsarà una campanya divulgativa sobre la sindicatura i sobre el mateix procés, que inclourà un acte públic a la plaça Vella el proper 27 d’octubre, amb la participació del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i una representació del Fòrum de Síndics de Catalunya. Un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures, la següent etapa serà la de divulgació de les candidatures, que es desenvoluparà del 23 de novembre al 15 de desembre.

Finalment, la recollida dels suports ciutadans a les diferents candidatures que es presentin es farà en un sol dia i exclusivament de manera presencial. La data, encara per determinar, la fixarà també la comissió. La Comissió ciutadana de seguiment del procés d’elecció de síndic/a municipal de greuges de Terrassa aplega representants dels Consells Municipals de Districte i sectorials, dels grups municipals, de la comissió tècnica del procés i de la Comissió ciutadana de seguiment i impuls de la Carta europea de drets humans, a més de la regidora de Qualitat Democràtica, Meritxell Lluís, i una persona en representació del Fòrum de Síndics en qualitat d’observador. El tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, la presideix. Les seves funcions son aprovar les bases reguladores i el calendari del procés i fer el seguiment i validació de totes les accions que es vagin succeint fins a la designació de la persona que ocuparà la sindicatura, així com resoldre les incidències que es puguin produir durant el procés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa