MónTerrassa
Dignifiquem les entrades a Terrassa ja
  • CA

Em crec que Terrassa és una ciutat amb un potencial turístic increïble. Malgrat que sé que bona part de la població em dirà que estic boig i que m’ho repensi. Però ja justificaré perquè paga la pena passar un o dos dies a Terrassa, com qui passa un cap de setmana a qualsevol altra ciutat europea interessant. Terrassa Ciutat Turística, ni lletja ni fosca.

Ara bé, falta molt, i per començar, i amb això em centro, primer cal que sembli de veritat una gran ciutat a primera vista. I la carta de presentació són els accessos en cotxe. Arribar en ferrocarril és una altra cosa, i recomanable, però cal ser realistes, i poc hi podem fer per dignificar les entrades a la ciutat a est i oest amb la Renfe i al sud amb els Ferrocarrils de la Generalitat. O potser sí, tot i que ara per ara no tinc idees al respecte.

Cruïlla entre la carretera de Rubí amb el carrer de Vic | G.M.
Cruïlla entre la carretera de Rubí amb el carrer de Vic | G.M.

Sí que en tinc alguna pel que respecta als accessos en cotxe. A totes, totes, però totes les entrades hi hauria d’haver un parterre, i amb lletres ben grosses la paraula Terrassa: a la N-150 a est i oest, a la carretera de Gràcia a Manresa (carretera de Rubí), a la carretera de Rellinars, a la carretera d’Olesa, a la carretera de Matadepera, a la carretera de Castellar, a totes les sortides de l’autopista C-58 i a la dels ¨Túnels de Vallvidrera… i no sé si em deixo algun lloc.

I, a més a més, a cada lloc un element a escala d’una de les grans icones turístiques de la ciutat. I en tenim per donar i per vendre: la Masia Freixa; la xemenia amb escala de caragol més alta del món; les catedrals de la indústria amb el Vapor Aymerich, Amat i Jover com a joia més destacada; el modernisme en tots els seus vessants; el convent de Sant Francesc i el seu claustre extraordinari; La Mola (és de Matadepera, però ens la fem nostra); la Torre del Palau; la plaça Vella; el parc de Vallparadís; les torres d’aigua (plomers) del segle XIX; la catedral; la Rambla; l’hoquei; els castells; les illes de vianants; la Casa Museu Alegre de Sagrera i els seus jardins; les masies; la gastronomia; els Dàkar; i tot el que de ben segur que m’oblido. I els camins en plena natura a tocar del nucli urbà per fer a peu o en bicicleta…

I si això no us sembla prou bé, un concurs on s’aportin idees per dignificar les entrades, i on l’únic requisit sigui que quedi clar que s’entra a Terrassa, Ciutat Turística, Ciutat Comercial, Ciutat Universitària, Ciutat del Cinema; Ciutat Cultural, Ciutat Modernista, Ciutat Verda…

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a octubre 18, 2021 | 10:10
    Joan octubre 18, 2021 | 10:10
    La teva idea és molt bona. Però lamentablement Terrassa és una ciutat decadent plena de xusma. La setmana passada, a Sant Pere Nord, van atracar amb ganivet a la meva veïna (Carrer Girona). Ahir vaig veure un negre pixant al carrer. Vaig avisar la policia local (casualment passava per allà) i em van dir que sense denúncia, no podien fer res. Perderé jo més temps denunciant que la persona incívica que pixa al carrer. Avui passant per un pas de vianant, a faltat cinc centímertres perquè un patinet m'atropellés. Sense llums, sense casc, fent un gir indegut.... Això només en uns dies.... Terrassa no té remei gràcies al bonisme dels nostres polítics.
    • Icona del comentari de: Joan Jesús a octubre 18, 2021 | 13:52
      Joan Jesús octubre 18, 2021 | 13:52
      El del patinet també era negre o era un putu caucàsic?
      • Icona del comentari de: Joan a octubre 18, 2021 | 21:49
        Joan octubre 18, 2021 | 21:49
        Un putu nen. Ben blanquet ell..
  2. Icona del comentari de: Mari a octubre 18, 2021 | 17:26
    Mari octubre 18, 2021 | 17:26
    Estic d'acord amb aquesta ideas tant bonica i Terrassa es mereix que sigui reconeguda per el seu gran Patrimoni. També es veritat que no tenim cap seguretat per els carrers degut a tanta violencia, pero Terrassa es una Ciutat molt gran i es normal que passin coses bones i dolentes
  3. Icona del comentari de: Carles a octubre 18, 2021 | 20:06
    Carles octubre 18, 2021 | 20:06
    Terrassa es lletja, ho hem d,assumir. Sabadell es mes maca.
    • Icona del comentari de: Joan a octubre 19, 2021 | 15:28
      Joan octubre 19, 2021 | 15:28
      No t'ho has mirat prou.
  4. Icona del comentari de: Xavier a octubre 18, 2021 | 21:00
    Xavier octubre 18, 2021 | 21:00
    M'encanta l'idea... Avui mateix al parquing de la ESCOLA INDUSTRIAL li han pres la bicicleta (lligada) al meu fill.... Terrassa està plena de depredadors...
  5. Icona del comentari de: Anònim 3 a octubre 18, 2021 | 23:05
    Anònim 3 octubre 18, 2021 | 23:05
    El problema es que els polítics de Terrassa pensen en petit i a l'ombra de Barcelona. Sembla que no vulguin fardar i sentir-se orgullosos de la ciutat. Han de dignificar Terrassa i fer fóra bona part de la duana que han portat els polítics amb la seva política de pluja d'ajudes, regals, xecs i exempcions fiscals. Sembla que els polítics de Terrassa s'emmirallin en Sant Adrià del Besós en comptes de en ciutats maques i pròsperes.
  6. Icona del comentari de: Àngel a octubre 18, 2021 | 23:34
    Àngel octubre 18, 2021 | 23:34
    Estic totalment d'acord. Ara, jo ja em conformaria amb que les andanes de l'estació del Nord estiguessin ben il·luminades. Hi passo moltes hores al cap de l'any i és un espai depriment, tenebrós. Qualsevol dia els de l'Escac faran pràctiques de cinema negre o de terror. Li vaig enviar un correu a la alcalde suggerint que es dignifiqués aquesta entrada (i sortida) de la ciutat i em va contestar que això era cosa de la RENFE, que no depenia d'ell. Com allò de ser segona zona de la ATM vaja!
  7. Icona del comentari de: Anònim a octubre 19, 2021 | 15:22
    Anònim octubre 19, 2021 | 15:22
    Hi nascut a Terrassa, un lloc per gaudir de pau i cultura, amb seguretat i educació. Però això n'és temps passats, ara és disbauxa, mal educats. Vas per l'acera hi et fan fóra, per més que vagis per la teua dreta ( amb bastó i tingués discapacitat). Voleu turisme dons deixar de pintar carrers i poseu-hi aceras amples. Més vigilància policial i normativa més contundent, als VMP inclòs bicicletes. Al carrer de la Riba, a casa meva estic fart, de arreglar el balcó i trucar a la grua. Per cuatre ques creuant el reis del manbo, doncs no passan els municipals si no els trucar. Netegem primer a dins i després l'entrada, doncs el turisme és pot trobar amb un ensurt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa