Em crec que Terrassa és una ciutat amb un potencial turístic increïble. Malgrat que sé que bona part de la població em dirà que estic boig i que m’ho repensi. Però ja justificaré perquè paga la pena passar un o dos dies a Terrassa, com qui passa un cap de setmana a qualsevol altra ciutat europea interessant. Terrassa Ciutat Turística, ni lletja ni fosca.

Ara bé, falta molt, i per començar, i amb això em centro, primer cal que sembli de veritat una gran ciutat a primera vista. I la carta de presentació són els accessos en cotxe. Arribar en ferrocarril és una altra cosa, i recomanable, però cal ser realistes, i poc hi podem fer per dignificar les entrades a la ciutat a est i oest amb la Renfe i al sud amb els Ferrocarrils de la Generalitat. O potser sí, tot i que ara per ara no tinc idees al respecte.

Cruïlla entre la carretera de Rubí amb el carrer de Vic | G.M.
Cruïlla entre la carretera de Rubí amb el carrer de Vic | G.M.

Sí que en tinc alguna pel que respecta als accessos en cotxe. A totes, totes, però totes les entrades hi hauria d’haver un parterre, i amb lletres ben grosses la paraula Terrassa: a la N-150 a est i oest, a la carretera de Gràcia a Manresa (carretera de Rubí), a la carretera de Rellinars, a la carretera d’Olesa, a la carretera de Matadepera, a la carretera de Castellar, a totes les sortides de l’autopista C-58 i a la dels ¨Túnels de Vallvidrera… i no sé si em deixo algun lloc.

I, a més a més, a cada lloc un element a escala d’una de les grans icones turístiques de la ciutat. I en tenim per donar i per vendre: la Masia Freixa; la xemenia amb escala de caragol més alta del món; les catedrals de la indústria amb el Vapor Aymerich, Amat i Jover com a joia més destacada; el modernisme en tots els seus vessants; el convent de Sant Francesc i el seu claustre extraordinari; La Mola (és de Matadepera, però ens la fem nostra); la Torre del Palau; la plaça Vella; el parc de Vallparadís; les torres d’aigua (plomers) del segle XIX; la catedral; la Rambla; l’hoquei; els castells; les illes de vianants; la Casa Museu Alegre de Sagrera i els seus jardins; les masies; la gastronomia; els Dàkar; i tot el que de ben segur que m’oblido. I els camins en plena natura a tocar del nucli urbà per fer a peu o en bicicleta…

I si això no us sembla prou bé, un concurs on s’aportin idees per dignificar les entrades, i on l’únic requisit sigui que quedi clar que s’entra a Terrassa, Ciutat Turística, Ciutat Comercial, Ciutat Universitària, Ciutat del Cinema; Ciutat Cultural, Ciutat Modernista, Ciutat Verda…

Comentaris

  Joan Octubre 18, 2021 | 10:10
  La teva idea és molt bona. Però lamentablement Terrassa és una ciutat decadent plena de xusma. La setmana passada, a Sant Pere Nord, van atracar amb ganivet a la meva veïna (Carrer Girona). Ahir vaig veure un negre pixant al carrer. Vaig avisar la policia local (casualment passava per allà) i em van dir que sense denúncia, no podien fer res. Perderé jo més temps denunciant que la persona incívica que pixa al carrer. Avui passant per un pas de vianant, a faltat cinc centímertres perquè un patinet m'atropellés. Sense llums, sense casc, fent un gir indegut.... Això només en uns dies.... Terrassa no té remei gràcies al bonisme dels nostres polítics.
   Joan Jesús Octubre 18, 2021 | 13:52
   El del patinet també era negre o era un putu caucàsic?
    Joan Octubre 18, 2021 | 21:49
    Un putu nen. Ben blanquet ell..
  Mari Octubre 18, 2021 | 17:26
  Estic d'acord amb aquesta ideas tant bonica i Terrassa es mereix que sigui reconeguda per el seu gran Patrimoni. També es veritat que no tenim cap seguretat per els carrers degut a tanta violencia, pero Terrassa es una Ciutat molt gran i es normal que passin coses bones i dolentes
  Carles Octubre 18, 2021 | 20:06
  Terrassa es lletja, ho hem d,assumir. Sabadell es mes maca.
   Joan Octubre 19, 2021 | 15:28
   No t'ho has mirat prou.
  Xavier Octubre 18, 2021 | 21:00
  M'encanta l'idea... Avui mateix al parquing de la ESCOLA INDUSTRIAL li han pres la bicicleta (lligada) al meu fill.... Terrassa està plena de depredadors...
  Anònim 3 Octubre 18, 2021 | 23:05
  El problema es que els polítics de Terrassa pensen en petit i a l'ombra de Barcelona. Sembla que no vulguin fardar i sentir-se orgullosos de la ciutat. Han de dignificar Terrassa i fer fóra bona part de la duana que han portat els polítics amb la seva política de pluja d'ajudes, regals, xecs i exempcions fiscals. Sembla que els polítics de Terrassa s'emmirallin en Sant Adrià del Besós en comptes de en ciutats maques i pròsperes.
  Àngel Octubre 18, 2021 | 23:34
  Estic totalment d'acord. Ara, jo ja em conformaria amb que les andanes de l'estació del Nord estiguessin ben il·luminades. Hi passo moltes hores al cap de l'any i és un espai depriment, tenebrós. Qualsevol dia els de l'Escac faran pràctiques de cinema negre o de terror. Li vaig enviar un correu a la alcalde suggerint que es dignifiqués aquesta entrada (i sortida) de la ciutat i em va contestar que això era cosa de la RENFE, que no depenia d'ell. Com allò de ser segona zona de la ATM vaja!
  Anònim Octubre 19, 2021 | 15:22
  Hi nascut a Terrassa, un lloc per gaudir de pau i cultura, amb seguretat i educació. Però això n'és temps passats, ara és disbauxa, mal educats. Vas per l'acera hi et fan fóra, per més que vagis per la teua dreta ( amb bastó i tingués discapacitat). Voleu turisme dons deixar de pintar carrers i poseu-hi aceras amples. Més vigilància policial i normativa més contundent, als VMP inclòs bicicletes. Al carrer de la Riba, a casa meva estic fart, de arreglar el balcó i trucar a la grua. Per cuatre ques creuant el reis del manbo, doncs no passan els municipals si no els trucar. Netegem primer a dins i després l'entrada, doncs el turisme és pot trobar amb un ensurt.

Nou comentari