MónTerrassa
Deu joves de Terrassa marxen a Anglaterra de pràctiques laborals
  • CA
Els joves participants en el programa de mobilitat | Vibria Intercultural

!--akiadsense-->

Que els joves de Terrassa millorin el seu nivell d’anglès. Aquest és l’objectiu que persegueix el projecte de mobilitat internacional engegat des de Vibria Intercultural, i que penja del programa del SOC TNL-Mobilitat. I és que amb la millora de l’idioma es busca potenciar la inserció laboral i formativa dels joves entre 18 i 29 anys en situació d’atur i que no estan estudiant.

Mitjançant aquest projecte, s’enviarà a 10 joves de Terrassa i rodalies a realitzar unes pràctiques laborals a Manchester, al Regne Unit. D’aquesta manera, milloraran el seu nivell d’anglès a la vegada que realitzen unes pràctiques laborals relacionades amb les professions pròpies Cicles Formatius que han estudiat però que encara no han pogut exercir.

Aquest projecte consta de quatre fases; la fase de selecció, de la que n’han sortit seleccionades la Sandra, la Laia, en Roberto, la Lina, en Martí, en Dani, en José Luis, la Núria, l’Ariana i la Naiara. La fase de formació prèvia a l’estada en la qual, a més de sessions d’interculturalitat i tutories individuals i grupals, els joves realitzen un curs intensiu d’anglès de 120 hores en l’acadèmia FIAC, situada al Vapor Universitari.

Estada a l’estranger i acompanyament

La tercera fase, i la que il·lusiona més és l’estada a Manchester, entre el 4 de març i el 26 de maig, on els participants s’allotjaran amb famílies locals i viuran el dia a dia de la vida anglesa. Les dues primeres setmanes a Manchester realitzaran un curs intensiu d’anglès per poder començar amb les pràctiques a la tercera setmana. A més de les classes i les pràctiques laborals a Anglaterra realitzaran 8 activitats culturals organitzades per la Víbria conjuntament amb EPN, l’entitat d’acollida.

Un cop de tornada a Terrassa, començarà la quarta fase, on conjuntament amb les tècniques d’inserció laboral del consell comarcal s’acompanyarà als participants en la recerca de feina i/o en la vida formativa. Aquest projecte, 100% subvencionat, permetrà que aquest jovent sigui capaç de presentar un currículum molt més competitiu al final de l’experiència a més d’haver viscut una aventura vital única en la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa