MónTerrassa
Deu dones protagonitzaran un mural dedicat a l’activisme femení a Terrassa
  • CA

Terrassa tindrà un gran mural dedicat a l’activisme femení amb el retrat de 10 dones activistes de la ciutat. El mural estarà situat en una de les façanes del Centre Cívic Montserrat Roig. La iniciativa es duu a terme a proposta de la plataforma Feministes Terrassa amb l’objectiu de reconèixer l’aportació i contribució de dones activistes en diferents àmbits a la ciutat.

L’artista encarregada de crear el mural és Btoy i ha estat escollida per Feministes Terrassa “pel seu estil artístic i la seva mirada feminista”. La producció i comissariat del mural van a càrrec del projecte Terrassa Walls. El mural s’ha pintat al llarg d’aquesta setmana i la previsió és que es pugui presentar públicament el dia 2 de novembre.

Cada una de les entitats que conformen la plataforma Feministes Terrassa (Casal de la Dona, Col·lectiu de Dones de Ca n’Anglada, Dones d’Esquerra Verda, Grup de Dones d’Egara, CCOO, ERC, PSC, TEC, TxT) ha proposat una de les dones que apareixeran al mural i la desena ha estat proposada per la Comissió del 8 de Març.

Les deu dones protagonistes del mural

  • Joana Biarnés Florensa. Primera fotoperiodista del territori espanyol que va derrotar els perjudicis de l’època i va triomfar en una professió qualificada només per a homes, immortalitzant gràficament i socialment l’Espanya del franquisme. Proposada pel Grup de Dones d’Egara.
  • Ana Serrano Ávila. Presidenta de l’Associació de Dones Montserrat Roig. Ha destacat per la seva tasca al barri de la Maurina i l’activisme pels drets de les dones. Forma part de la Comissió 8 de Març. Proposada per TEC.
  • Francisca Redondo Cubero. Va destacar pel seu activisme a la ciutat de Terrassa, tant en l’àmbit sindical com en associacions veïnals i de dones. Va ser membre fundadora de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Maurina. Proposada per Dones d’Esquerra Verda.
  • Carmen Aguilar Moreno. Ha destacat per la seva tasca en l’associacionisme i voluntariat, sobretot en temes de capacitats diverses i de cures de persones dependents. Ha col·laborat durant molts anys en associacions com Prodis i Fupar i ha estat molt vinculada al barri de Ca n’Anglada. Proposada pel Col·lectiu de Dones de Ca n’Anglada.
  • Cándida Rodríguez Ruiz. Va ser sòcia fundadora del Col.lectiu de Dones de Ca n’Anglada i de “Solidaritat tens nom de dona”. Ha estat vocal vinculada des de l’inici a la Coordinadora de dones. Ha destacat per la seva trajectòria dins l’associacionisme i activisme a la ciutat. Forma part de la Comissió 8 de Març. Proposada per TxT.
  • Araceli Ramírez Maqueda. Va ser sòcia fundadora del Casal de la Dona i va treballar per la defensa dels drets de les dones. Com a advocada, va destacar per la seva tasca a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa on va impulsar la creació de les comissions de Violència Domèstica i de Defensa dels Drets Humans. Proposada pel Casal de la Dona.
  • Alba Nos Melich. Vinculada des de fa molts anys al moviment de les associacions veïnals formant part de l’Associació Grup de Dones amb Iniciativa de Can Palet i sent un referent al barri. Ha destacat pel seu activisme en la lluita pels drets de les dones. Forma part de la Comissió 8 de Març. Proposada per la Comissió 8 de març.
  • Fina Fontanals Sáez. Va ser una de les fundadores del Casal de la Dona de Terrassa. Entre altres, va lluitar pel dret a l’avortament i la defensa de les LGTBI. Va formar part de les llistes municipals d’ERC en diferents eleccions fins a la seva defunció el 2020. Proposada per ERC.
  • Carmen Sánchez Ruiz. Va destacar per la seva militància sindical, pel seu compromís amb la lluita dels drets socials i per la seva solidaritat. Va conformar part essencial del moviment obrer de Terrassa i de CCOO del Vallès Occidental. Proposada per CCOO.
  • Dolores Viciana Sánchez. Va ser presidenta del Casal de la Dona a finals dels anys 80. Ha treballat per la defensa dels drets de les persones, especialment de les dones. Proposada pel PSC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a octubre 28, 2022 | 21:45
    Vendetta octubre 28, 2022 | 21:45
    Carn de grafiters

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa