MónTerrassa
Descobreix la Bassa a la Casa Nova de l’Obac de Terrassa
Bassa a la Casa Nova de l'Obac de Terrassa

!--akiadsense-->

La Bassa a la Casa Nova de l’Obac de Terrassaformen part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa. Descobreix-la.

Situació geogràfica A la zona nord del municipi. Prop del coll de l’Obac, just per sota de la Casa Nova de l’Obac. Parc Natural.

Accessos Per la carretera de Terrassa a Rellinars, just al coll de l’Obac o coll d’en Tropes (Km. 9,9) a mà dreta trobem la pista que va cap a la Casa Nova de l’Obac Agafem la pista que va al pàrking i just abans d’una corba tancada hi trobem la bassa.

Coordenades UTM: N: 4608558 E: 413038 Superfície: 80 m2. La Bassa i els entorns immediats

Alçada: 650 m.

Interès Punt de reproducció i observació d’amfibis

Valors a protegir // Vulnerabilitat El punt d’aigua i l’entorn. // Desaparició del punt d’aigua i mal ús per part dels visitants.

L’espai Aquesta bassa ja és coneguda com a punt de reproducció d’amfibis i està senyalitzada amb indicadors del parc natural. Es tracta d’una bassa rodona amb nenúfars que permeten el descans en superfície dels animals i uns troncs a dins que faciliten la sortida. Aquest punt d’aigua permet observar i sentir alguns d’aquests animals. La bassa és envoltada per alzines a la part alta i per camps abandonats a la part baixa.

Usos actuals Punt d’interès natural. Observació i estudi.

Estat de conservació Bo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa