MónTerrassa
Desactiven l’alerta del pla Ventcat amb un pescador mort
  • CA

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Ventcat un cop passat el període de més intensitat de l’episodi de fort vent que ha afectat Catalunya des de dissabte a la tarda. El balanç és un pescador mort que ha caigut des de les roques a Sant Feliu de Guíxols i tres persones ferides de poca gravetat a Sant Adrià de Besòs, Cornellà de Llobregat i Barcelona. Els Bombers han atès 1.023 avisos entre les 19 de dissabte i les 13 hores d’aquest diumenge. A la regió metropolitana nord s’han produït 529 incidents; a les comarques gironines, 249, i a la regió metropolitana sud, 157. El telèfon 112 ha rebut 1.118 trucades relacionades amb 795 incidències derivades del vent: el 23,17% des el Barcelonès; el 18,34% des del Vallès Occidental; el 14,76% des del Vallès Oriental, i el 13,95% des del Gironès.

Per ciutats, han arribat 192 trucades al 112 des de Barcelona, 90 de Girona, 73 de Terrassa i 72 de Sabadell. Els Bombers de la capital catalana han fet 132 serveis.

Un pescador ha caigut a l’aigua des de les roques i ha perdut la vida a Sant Feliu de Guíxols. Un altre pescador i tres policies locals s’han llençat a l’aigua per ajudar-lo i han estat rescatats amb vida. S’han activat efectius de la Policia Local, l’embarcació de Salvament Marítim i la Guàrdia Civil, que han rescatat els agents i el pescador supervivent. També ha intervingut l’helicòpter dels Bombers, que no ha pogut realitzar el rescat a conseqüència del vent, però ha senyalitzat la ubicació del cos del pescador sense vida, que finalment ha estat recuperat per Salvament Marítim.

A Cornellà un home ha resultat ferit per la caiguda d’un arbre i ha estat evacuat a l’hospital Moisès Broggi. També hi ha ferits a Sant Adrià de Besòs (evacuat a Can Ruti) i a Barcelona (atès al CUAB de Sant Martí). Cap d’ells està greu.

La caiguda d’arbres a causa del vent ha provocat diferents talls ferroviaris, especialment dissabte a la nit. La circulació ja ha quedat restablerta. Es tracta de l’R11 i l’RG1 entre Maçanet i Girona, l’R2 a Llinars del Vallès, l’R4 a Vacarisses i l’R1 a Malgrat de Mar.

El pla Ventcat es queda ara en fase de prealerta perquè encara s’espera vent fort a la major part de Catalunya i es poden produir algunes afectacions. Al vespre, el vent podria intensificar-se un altre cop en especial entre les Terres de l’Ebre i el Llobregat.

Els valors màxims es van registrar de matinada i a les cotes mitjanes i altes: 180,7 km/h a Puig Sesolles (1.668 metres); 108 km/h a Terrassa; 105 km/h a Caldes de Montbui; 88,9 al port de Barcelona, i 82,4 a Badalona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa